Gyvenimas

2020.04.10 21:59

Velykinio stalo patiekalus pagardinkite namų gamybos garstyčiomis – užtruksite vos kelias minutes

LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt2020.04.10 21:59

Norėdami pagardinti Velykų stalo patiekalus, namie pasigaminkite garstyčių – prireiks vos kelių ingredientų, o ir užtruksite tik kelias minutes. „Naminės garstyčios puikiai tiks prie sezoninės mėsos arba prie velykinių kepsnių“, – sako maisto tinklaraštininkė, kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė ir dalijasi naminių garstyčių receptu.

Reikės:

stiklinės natūralių garstyčių sėklų,

150 ml natūralių obuolių sulčių arba šviežiai spaustų apelsinų sulčių,

150 ml natūralaus obuolių acto,

4 šaukštų medaus,

1 arbatinio šaukštelio druskos.

Gaminimas:

Švarias garstyčių sėklas suberkite į indą, į jį supilkite obuolių sultis ir actą. Pamaišykite, indą uždarykite ir sėklas palikite brinkinti per naktį, mažiausiai 12 valandų.

Išbrinkusias sėklas sukratykite į trintuvą arba kokteilinę, ten pat sudėkite medų, suberkite druską. Garstyčių sėklas susmulkinkite.

Garstyčių konsistenciją – smulkumą ar stambumą – galite reguliuoti. Jei norite, kad garstyčiose jaustųsi traškūs grūdeliai, pasilikite išbrinkusių sėklų ir įmaišykite jas tarp sutrintų garstyčių.

Kaip pasigaminti garstyčias, žiūrėkite vaizdo įraše:

Lengvai ir greitai: namų gamybos garstyčios jūsų velykiniam stalui
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt.