Naujienų srautas

Gyvenimas2020.04.09 10:17

Nauji skoniai Velykoms: trys išskirtinių kiaušinių pagardų receptai

LRT.lt 2020.04.09 10:17

Idėja Velykoms – trys originalūs pagardų receptai, kurie suteiks kiaušiniams kitokį skonį, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Nepaisant to, kad vienareikšmiškai perkamiausi yra vištų kiaušiniai, prieš Velykas pirkėjai renkasi ir egzotiškesnes prekes. Jiems savo prekybos tinkle siūlome pirkėjų taip pat pamėgtus putpelių kiaušinius bei iki 1,5 kilogramo sverti galinčius stručių kiaušinius“, – dalijasi prekybos centrų tinklo „Maxima“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Australijos stručių emu ir Afrikos stručių kiaušiniai neretai vadinami kiaušinių karaliais. Tokį kiaušinį virti teks apie 45 minutes, o jei norėsite, kad jis būtų kietas, prireiks ir pusantros valandos.

Stručio kiaušinio lukšto neišmeskite, jis itin tvirtas, primenantis porcelianą. Iš vieno stručio kiaušinio pasigaminę šventinį omletą su svogūnais, grybais ir sūriu, juo pamaitinti galėsite visą šeimą.

Kreminis baravykų sviestas karštiems kiaušiniams gardinti

JUMS REIKĖS:

3 šaldytų baravykų

50 g lydyto (angl. Ghee) sviesto

2 čiobrelio šakelių

2 skiltelių česnako

druskos

pipirų

Baravykus vos vos atšildykite, kad jie būtų lengvai pjaustomi. Supjaustykite smulkiais gabalėliais. Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu sviesto apkepinkite česnako skilteles, suberkite grybus ir pakepinkite, kol gražiai apskrus.

Suberkite nuo čiobrelių šakelių nuskabytus lapelius, suberkite druską, pipirus ir viską gerai išmaišykite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite, kad visiškai atvėstų.

Lydytą sviestą sumaišykite su kepintais grybais ir sudėkite į dubenėlį.

Gaivi varškės ir ridikėlių užtepėlė

JUMS REIKĖS:

100 g riebesnės varškės

100 g ridikėlių

2 šaukštų graikiško jogurto arba grietinės

1 saujos smulkintų krapų

1 skiltelės česnako

druskos

pipirų

Į dubenį sudėkite varškę, sukrėskite jogurtą, įspauskite česnako skiltelę ir viską gerai pertrinkite šakute. Ridikėlius supjaustykite kubeliais, suberkite į dubenį kartu su smulkintais krapais, druska, pipirais ir gerai išmaišykite.

Rūkytos lašišos ir riešutų užtepėlė

JUMS REIKĖS:

200 g rūkytos lašišos

200 g anakardžio riešutų

pusės citrinos sulčių

saujos smulkintų krapų

Riešutus suberkite į dubenėlį ir užpilkite verdančių vandeniu. Palikite išbrinkti ne mažiau 2 valandoms.

Į virtuvinį trintuvą sudėkite rūkytą lašišą, suberkite riešutus ir įspauskite citrinos sulčių. Trinkite viską nedidelių greičiu, vis nustumdami užtepėlę nuo kraštų, kad gražiai susismulkintų. Smulkinkite tol, kol pasidarys vientisa masė.

Sudėkite užtepėlę į dubenėlį ir išmaišykite kartu su sauja krapų.

LRT yra žiniasklaidos priemonė, sertifikuota pagal tarptautinę Žurnalistikos patikimumo iniciatyvos programą

Naujausi, Skaitomiausi