Gyvenimas

2020.04.05 19:20

Liucina Rimgailė rodo, kaip išsikepti namus jaukumu užliesiančią cinamoninę pynę

žiūrėkite įrašą
LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt2020.04.05 19:20

„Su paprasčiausiais produktais, kurių tikrai, tikiu, kad dauguma turite namuose, karantino sąlygomis pasigaminkime pynę – plėšomą bandelę, kurią bus gardu suvalgyti su stikline pieno ir, sluoksniukas po sluoksniuko, pasidalinti su savo šeima“, – ragina desertų kūrėja Liucina Rimgailė, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ pasidalijusi gardžios cinamoninės pynės receptu.

Cinamoninei pynei reikės:

400 g miltų

10 g sausų mielių

50 g cukraus

150 ml šilto (tik ne verdančio) pieno

2 kiaušinių

žiupsnio druskos

50 g tirpinto sviesto

Karantinas smaližiauti nedraudžia: pasigaminkite gardžiai kvepiančią cinamoninę pynę

Gaminimo būdas:

Tešlos ingredientus sumaišyti: pirmiausia sumaišyti sausus produktus, tada įmušti kiaušinį, supilti pieną, tirpintą sviestą. Viską sumaišius, tešlą išminkyti rankomis ir 1–1,5 val. palaikyti šiltai.

Tuomet tešlą iškočioti į maždaug 30x60 cm stačiakampį. Tešlą gausiai aptepti tirpintu sviestu ir apibarstyti cukrumi, sumaišytu su cinamonu.

Tešlą supjaustyti į šešis maždaug 10x30 cm gabalėlius. Juos sudėti vienas ant kito ir dar kartą supjaustyti nedideliais, maždaug 10x6 cm stačiakampiais.

Paimti kekso formą, ją ištepti sviestu. Tešlos gabalėlius sudėti į pailgą kekso formą ir apie 20–30 min palikti šiltai, kad tešla dar kartą iškiltų.

Viską dar sykį aptepti tirpintu sviestu, apibarstyti cukrumi ir cinamonu. Kepinį pusvalandžiui pašauti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Taip pat skaitykite