„Su paprasčiausiais produktais, kurių tikrai, tikiu, kad dauguma turite namuose, karantino sąlygomis pasigaminkime pynę – plėšomą bandelę, kurią bus gardu suvalgyti su stikline pieno ir, sluoksniukas po sluoksniuko, pasidalinti su savo šeima“, – ragina desertų kūrėja Liucina Rimgailė, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ pasidalijusi gardžios cinamoninės pynės receptu.
Cinamoninei pynei reikės:
400 g miltų
10 g sausų mielių
50 g cukraus
150 ml šilto (tik ne verdančio) pieno
2 kiaušinių
žiupsnio druskos
50 g tirpinto sviesto
Gaminimo būdas:
Tešlos ingredientus sumaišyti: pirmiausia sumaišyti sausus produktus, tada įmušti kiaušinį, supilti pieną, tirpintą sviestą. Viską sumaišius, tešlą išminkyti rankomis ir 1–1,5 val. palaikyti šiltai.
Tuomet tešlą iškočioti į maždaug 30x60 cm stačiakampį. Tešlą gausiai aptepti tirpintu sviestu ir apibarstyti cukrumi, sumaišytu su cinamonu.

Tešlą supjaustyti į šešis maždaug 10x30 cm gabalėlius. Juos sudėti vienas ant kito ir dar kartą supjaustyti nedideliais, maždaug 10x6 cm stačiakampiais.
Paimti kekso formą, ją ištepti sviestu. Tešlos gabalėlius sudėti į pailgą kekso formą ir apie 20–30 min palikti šiltai, kad tešla dar kartą iškiltų.
Viską dar sykį aptepti tirpintu sviestu, apibarstyti cukrumi ir cinamonu. Kepinį pusvalandžiui pašauti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.