Gyvenimas

2020.03.27 20:50

Greita, pigu ir sotu: „Beatos virtuvėje“ – iš senovės atkeliavęs mėsos vyniotinis

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2020.03.27 20:50

Nors kai kurios šeimininkės, išgirdusios apie nuo seno iš kartos į kartą perduodamus mėsos vyniotinių receptus, išsigąsta, jog norint paragauti šio skanėsto teks kaip reikiant paplušėti virtuvėje, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ viešėjusi šiaulietė Adelė Stanelienė sako, jog pasigaminti mėsos vyniotinį galima labai greitai ir paprastai.

„Didžiausias darbas – sutarkuoti morkas“, – šypteli savo mėsos vyniotinio receptu pasidalijusi Adelė. Vyniotinį galima valgyti ir karštą, ir šaltą.

Moteris džiaugiasi, jog iš senovės ant šių dienų stalo atkeliaujantį jos „Lašiniuotį“ giria ne tik draugai, bet prašo ir vaikai.

„Man patinka, kad mūsų „Giminės recepte“ visi žmonės, kurie atvažiuoja, gamina šimtus kartų patikrintus patiekalus, kurie yra ir nebrangūs, ir paprastai pagaminami, bet kartu ir atradimai“, – sako laidos vedėja Beata Nicholson ir siūlo pasigaminti mėsos vyniotinį.

Mėsos vyniotiniui reikės:

0,5 kg riebesnės maltos kiaulienos

3 morkos

3 kiaušiniai

1 šaukštas druskos

1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų

1 šaukštas kmynų

6 džiovintos slyvos

po žiupsnį džiovinto raudonėlio ir čiobrelio

Gaminimo būdas – įraše:

Legendinis mėsos vyniotinis „Lašiniuotis“ – greitų ir paprastų patiekalų karalius