Gyvenimas

2020.03.20 20:37

Kad nereikėtų į parduotuvę: 3 paprasti Beatos Nicholson receptai

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2020.03.20 20:37

Karantinas – puiki proga suplanuoti, kaip išnaudoti namie sukauptas maisto atsargas, o užsinorėjus palepinti skrandį, visai nebūtina lėkti į parduotuvę ir pirkti įmantrių ingredientų. Jei pritrūkote idėjų, kuo paskanauti neišėjus iš namų, pateikiame tris LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėjos Beatos Nicholson receptus. 

1. Cinamoninės bandelės ir pynė

Ko gero, beveik visuose namuose galima rasti miltų, kiaušinių, šlakelį pieno ir kitų produktų, reikalingų kvapnioms cinamoninėms bandelėms. Beje, bandelių kepimas praskaidrins ilgas karantino dienas, mat, kaip sako B. Nicholson, bandelių kepimo procesas atima nemažai laiko.

„Nesibaiminkite, bandelių tešla tikrai nėra sudėtinga. Vienintelis dalykas, ko jai reikia, yra šiek tiek rankų darbo. Aišku, tešlą puikiai išminkysite ir elektriniais agregatais, bet minkyti rankomis yra didžiulis malonumas“, – sako laidos vedėja ir dalijasi bandelių receptu.

Reikės:

Tešlai:

1 kg miltų

200 g sviesto

600 ml pieno

4 šaukštų cukraus

3 kiaušinių

2 šaukštelių druskos

14 g sausų mielių (arba 40 g šviežių)

Bandelėms:

4 šaukštų tirpinto sviesto (kepimo formos patepimui)

2 šaukštų cukraus miltelių

100 g sviesto

150 g rudojo cukraus

3 šaukštų cinamono

Pynei:

50 g sviesto

6 šaukštų cukraus

2 šaukštų cinamono

1 apelsino žievelės

Gaminimo būdas – įraše

Gardžiausios cinamoninės bandelės: Beata Nicholson patikina – jos tokios skanios, kad galėtų būti nelegalios

2. Bulvių ir žirnių spurgos

Išsivirę bulvių ir žirnių spurgų, mintimis nusikelsite į praeitį, nes šis receptas atkeliavęs iš mūsų protėvių papročių. Kadangi patiekalas be mėsos, jis tapatinamas su Advento tradicijomis, tačiau puikiai tiks ir šiandien, kai atsargos šaldytuve aptuštėjo, o į parduotuvę eiti nesinori.

Reikės:

500 g bulvių

130 g skaldytų žirnių (300 g išvirtų)

300 g kepto moliūgo (jeigu turite)

1 svogūno

3–4 šaukštų miltų

2 kiaušinių

žiupsnio kmynų

druskos

aliejaus spurgoms virti

Gaminimo būdas – įraše:

Advento patiekalai. Ant šventinio stalo puikiai derančios bulvių ir žirnių spurgos!

3. Naminiai koldūnai „Senelės skrybėlaitės“

„Koldūnų tešlos paslaptis ta, kad ji labai mėgsta minkymą. Kuo daugiau ją voliosite, kočiosite, spaudysite, tuo bus geriau“, – sako „Beatos virtuvėje“ viešėjusi maisto tinklaraštininkė, chemikė Vilma Jonauskė, atskleidusi savo šeimos naminių koldūnų receptą.

Pasak jos, koldūnus smagiausia lipdyti visai šeimai – taip gaminimo procesas vyksta greičiau, o šeimos nariai turi galimybę pabūti kartu, pajuokauti, pasikalbėti.

Reikės:

Tešlai:

2 stiklinių miltų

½ stiklinės ledinio vandens

1 kiaušinio

žiupsnio druskos

1 šaukštelio aliejaus

Įdarui:

4 didesnių bulvių

100 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės

druskos

juodųjų pipirų

Gaminimo būdas – įraše:

Chemikės ir maisto blogerės Vilmos šeimos koldūnų receptas: „senelės skrybėlaitės“

Taip pat skaitykite