Naujienų srautas

Gyvenimas2020.03.13 22:02

Beatos Nicholson virtuvėje – bemielė ruginė duona, kurią iškeps kiekvienas

Vis dažniau šeimininkės duoną bando kepti namuose, o jų receptų tikra galybė – su įvairiomis sėklomis, iš bananų, su razinomis. LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson siūlo išsikepti ruginę duoną be mielių ir be raugo. „Ji puikiai tiks įvairiems sumuštiniams ir užkandžiams“, – tikina B. Nicholson.

„Nors sakoma, kad vien duona gyvas nebūsi, bet aš manau, kad mes, lietuviai, be duonos tikrai negalime gyventi nė dienos“, – šmaikštauja laidos vedėja B. Nicholson, pasidalijusi naminės duonos, kurią, kaip tikina, išsikepti galės kiekvienas, receptu.

Taip yra todėl, kad ši duona kildinama ne su mielėmis, kaip įprasta, o su kepimo milteliais arba soda. „Ši duona puikiai tiks tiems, kurie norėtų išbandyti kepti duoną, bet truputėlį baiminasi ar nėra apšilę kojų su raugu ar mielėmis“, – sako B. Nicholson.

Laidos vedėja tikina, jog duoną geriausia valgyti šiek tiek pastovėjusią. Beje, po kelių dienų bus lengviau ją supjaustyti.

Bemielei ruginei duonai reikės:

300 ml kvietinių miltų

300 ml visagrūdžių ruginių miltų

200 ml skaldytų rugių

200 ml avižinių dribsnių

100 ml razinų

450 ml kefyro

1 šaukšto medaus

1 šaukšto kmynų

1 šaukšto kepimo miltelių

1,5 šaukštelio druskos

½ šaukštelio maltų juodų pipirų

Gaminimo būdas – įraše:

Pirma receptą, po to – ir kepinį: Beatos ruginę duoną bei jos gamybą įkąs kiekvienas
LRT yra žiniasklaidos priemonė, sertifikuota pagal tarptautinę Žurnalistikos patikimumo iniciatyvos programą