Gyvenimas

2020.03.06 21:28

„Beatos virtuvėje“ – lengvai paruošiamas vasarą primenantis tortas su uogomis

LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ viešėjusios ir puraus torto receptu pasidalijusios tauragiškės Lina Geštautaitė su seserimi Jovita Verpečinskiene sako, jog nors gardėsis pagaminamas greitai, jis skirtas tik patiems kantriausiems, mat reikia laukti beveik visą dieną, kol tortas sustings.

Vis dėlto laukti verta – sustingęs tortas atskleis pačių įvairių skonių puokštę.

„Šis tortas – pilnas uogų ir labai primenantis vasarą. Purus, gaivus, o kas mėgstate daugiau kremo, šitas tortas tikrai bus jūsų favoritas“, – tikina tortų kepėja Lina.

Geriausia tortą valgyti po paros, nes tada atsiskleidžia visi jo skoniai. „Ir rūgštumas, ir malonus saldumas, ir kremo minkštumas, ir biskvito ne per daug“, – sako laidos vedėja Beata Nicholson.

Beje, torto biskvitą galite kepti tokį, kokį norite, mėgstate ir mokate.

Reikės:

Uogų intarpas:

220 g uogų tyrės

1 bananas

20 g cukraus

35 g želatinos masės

50 g aviečių

Biskvitas:

2 kiaušiniai

60 g miltų

60 g cukraus

0,5 šaukštelio vanilinio cukraus

Gaminimo būdas – įraše:

Tirpstantis burnoje ir primenantis vasarą: Beatos Nicholson virtuvėje – šeimoje išpuoselėtas tortas