Dietistė Vaida Kurpienė LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ sako, jog namuose vieni juokai pasigaminti desertą, kuriame ne tik nebus pridėtinių cukrų, bet ir bus daug vitaminų – kelių rūšių antioksidantų, kalcio, smegenims ir nervų ląstelėms reikalingo omega-3. Ji siūlo pasigaminti desertą iš ispaninio šalavijo sėklų ir vaisių bei uogų.
Reikės:
2 šaukštų ispaninio šalavijo (chia) sėklų
50 ml trintų uogų ar mėgstamų vaisių
6 šaukštų kokoso arba kitokio mėgstamo augalinio pieno
Uogų ir mėtų papuošti
1 a. š. kokoso drožlių
Gaminimo būdas:
Ispaninio šalavijo sėklas užpilkite augaliniu pienu. Svarbu pieno pilti šiek tiek daugiau, nes sėklos išbrinksta ir padidėja net 20 kartų.
Jeigu desertą norite valgyti iš karto, sėklas mirkykite bent 15 minučių, tačiau kuo ilgiau sėklas mirkysite, tuo geriau jos virškinsis. Tokį desertą pusryčiams galite pasiruošti ir iš vakaro.
Išbrinkusių sėklų sluoksnį dėkite ant sutrintų, į indą sukrėstų uogų. Dietistė V. Kurpienė primena, jog kuo daugiau spalvų atsiras mūsų lėkštėje, tuo patiekalas bus sveikesnis ir turės daugiau naudingų medžiagų.
Ant išbrinkintų sėklų sudėkite uogas ar mėgstamus vaisius. Kad deserto nesinorėtų pasaldinti medumi, patartina rinktis saldesnius pagardus.
Paruoštą desertą papuoškite mėtomis ir kokosų drožlėmis. Skanaus!