„Kartais pagalvoju, kiek ilgai užtrunka maisto ruoša. Pati vertinu ir dažnai gaminu tai, kas paruošiama greitai, iš vos kelių ingredientų ir ką mėgsta valgyti šeima. Pastebėjau, kad makaronus mėgsta dauguma“, – sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson ir dalijasi dviem makaronų receptais.
Vienas – klasikinio recepto interpretacija. Tai – „tagliatelle“ makaronai su brokoliais, grybais ir šonine.
Antras – ta pati makaronų rūšis, bet jų padažas labiau patiks mėgstantiems aštresnius patiekalus.

1. Makaronai su brokoliais, pievagrybiais ir šonine
Reikės:
125 g tagliatelle makaronų
50-60 g šalto rūkymo šoninės
100 ml 35% grietinėlės
0,5 vidutinio dydžio brokolio
6 pievagrybių
1 skiltelės česnako
Druskos, pipirų

2. Makaronai su vištiena
Reikės:
125 g tagliatelle makaronų
300 g vištienos šlaunelių mėsos
400 g konservuotų pomidorų
100 ml vandens
50 g čiorizo dešros
2 skiltelės česnako
1 saldžiosios paprikos
Po žiupsnį raudonėlio ir aitriųjų pipirų skiedrelių
Aliejus kepimui
Petražolės
Gaminimo būdas – laidos įraše: