Gyvenimas

2020.02.25 07:53

Ir sūrių, ir saldžių, ir miltinių, ir bulvinių blynų mėgėjams: 3 Beatos Nicholson receptai

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2020.02.25 07:53

Nors šiemet žiemos vyti iš kiemo ir neteks, tradicijos per Užgavėnes kepti ir valgyti blynus pamiršti tikrai nevalia. Šventės proga LRT.lt sudarė Beatos Nicholson blynų receptų trejetuką, kuris tiks ir saldžių, ir sūrių, ir miltinių, ir bulvinių blynų mėgėjams!

1. Avižiniai blyneliai su obuolių tyre

Kadangi vis labiau populiarėja įmantresnių, sveikesnių blynų alternatyvos, LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson dalijasi sveikų ir itin gardžių avižinių blynų su obuolių tyre receptu.

Sveikuoliškų blynų paslaptis – juose beveik nėra kvietinių miltų, tik įvairios sėklos ir avižos. Beje, saldumo blynams suteikia natūralus produktai – razinos, bananai, obuoliai.

Blynų tešla turi būti tiršta, o avižoms reikia leisti gerai išbrinkti. Jei norite, kad blynai būtų puresni, galima įdėti pusę šaukštelio kepimo miltelių, tačiau B. Nicholson tikina, kad ir be jų blyneliai iškepa labai gardūs.

Reikės:

Avižinių miltų mišiniui:

10 šaukštų avižinių dribsnių

2 šaukštų moliūgų sėklų

1 šaukšto aguonų

1–2 šaukštų razinų

1 šaukštelio cinamono

Blyneliams:

4–5 šaukštų avižinių miltų mišinio

½ šaukštelio kepimo miltelių (nebūtinai)

3 šaukštų obuolių tyrės

2 kiaušinių

2 šaukštų kvietinių miltų

žiupsnio druskos

šlakelio vandens

kokosų aliejaus

Gaminimo būdas – įraše:

Pusryčiams – gardūs ir natūraliai saldūs blynai su obuolių tyre

2. Bulviniai blynai su lašiša ir varškės pagardu

„Bulviniai blynai – receptas, kurį mėgsta visa Lietuva, ir kiekvienas turi savo gaminimo būdą“, – šypteli Beata Nicholson. Tačiau laidos vedėja įsitikinusi, kad neprošal kažko naujo pasimokyti ir iš kitų šeimininkių.

Nors daug kam atrodo, jog pagaminti bulvinius blynus, kaip ir cepelinus, užtrunka daug laiko, „Beatos virtuvėje“ blynus kepusios moterys sako, jog tai – labai paprastas ir greit paruošiamas patiekalas, kuriam užteks vos pusvalandžio.

Kur kas daugiau pastangų pareikalauja pats blynų kepimo procesas, kurio metu viryklė apsitaško riebalais, o namus užlieja sunkiai išvėdinamas bulvinių blynų kvapas. Vis dėlto šeimininkės sutaria, jog dėl gerų bulvinių blynų šitaip aukotis verta.

Reikės:

Blynams:

2 kg bulvių

1 kiaušinio

1 šaukštelio druskos

2 šaukštų ghi sviesto

Varškės pagardui

200 g varškės

200 g grietinės

2 skiltelių česnako

krapų

svogūnų laiškų

laiškinių česnakų

druskos

sūdytos lašišos su blynais patiekti

Gaminimo būdas – įraše:

Giminės receptas. Neringa Zeleniūtė gamina šeimoje išpuoselėtą patiekalą – bulvinius blynus su lašiša

3. Amerikietiški blynai

„Tokie blynai gali pradžiuginti jus kiekvieną šeštadienį ar sekmadienį. Nežinau, ar paprastomis dienomis kas kepa blynus. Šie blynai labai gerai atrodo, yra skanūs, pasipūtę, stori, gražūs. Kalbu iš patirties – labai skanūs net atvėsę“, – teigia B. Nicholson.

Ji sako, kad purių ir storų amerikietiškų blynų išsikepti galima greitai: „Daug ką virtuvėje galima daryti lėtai, žingsnis po žingsnio, po truputėlį, siekiant tobulo rezultato, bet galima suktis ir nukertant kampus, kad greitai pavyktų pasiekti gerą rezultatą. Būtent toks ir bus metodas. Kartais nereikia svarstyklių, galima viską pamatuoti stiklinaitėmis.“

Reikės:

2 kiaušinių

2 šaukštų cukraus

1 šaukštelio kepimo miltelių

1 šaukštelio sodos

60 g sviesto

2 stiklinių miltų

2 stiklinių kefyro

pusės stiklinės pieno

druskos

kokosų aliejaus

uogų padažui:

300 g šilauogių

200 g aviečių

3 šaukštų medaus

Gaminimo būdas – laidos įraše:

„Namų virtuvės hitas“: Amerikietiški blyneliai

Taip pat skaitykite