Gyvenimas

2020.02.21 21:55

Savaitgalio pusryčių idėja – natūraliai saldūs blynai, kuriais gardžiuosis ir maži, ir dideli

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2020.02.21 21:55

Savaitgalio pusryčių, kaip ir artėjančių Užgavėnių, dažnas neįsivaizduoja be blynų. Vis labiau populiarėja įmantresnių, sveikesnių blynų alternatyvos. LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ Beata Nicholson dalijasi sveikų ir itin gardžių avižinių blynų su obuolių tyre receptu. Šiuos blynus apsilaižydami pirštus kirs ne tik mažieji, bet ir suaugę.

Sveikuoliškų blynų paslaptis – juose beveik nėra kvietinių miltų, tik įvairios sėklos ir avižos. Beje, saldumo blynams suteikia natūralus produktai – razinos, bananai, obuoliai.

Blynų tešla turi būti tiršta, o avižoms reikia leisti gerai išbrinkti. Jei norite, kad blynai būtų puresni, galima įdėti pusę šaukštelio kepimo miltelių, tačiau B. Nicholson tikina, kad ir be jų blyneliai iškepa labai gardūs.

Beje, kepdami šiuos blynus nebijokite improvizuoti – galite naudoti kokias tik norite sėklas, blynelius gardinti kokoso drožlėmis, džiovintais vaisiais ar kitais pagardais.

Avižiniams blyneliams su obuolių tyre reikės:

Avižinių miltų mišiniui:

10 šaukštų avižinių dribsnių

2 šaukštų moliūgų sėklų

1 šaukšto aguonų

1–2 šaukštų razinų

1 šaukštelio cinamono

Blyneliams:

4–5 šaukštų avižinių miltų mišinio

½ šaukštelio kepimo miltelių (nebūtinai)

3 šaukštų obuolių tyrės

2 kiaušinių

2 šaukštų kvietinių miltų

žiupsnio druskos

šlakelio vandens

kokosų aliejaus

Gaminimo būdas – įraše:

Pusryčiams – gardūs ir natūraliai saldūs blynai su obuolių tyre
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt.