„Labai skanus, lengvas ir sveikas patiekalas, kurį galite pasigaminti ir pietums, ir vakarienei“, – taip apie vištieną Provanso stiliumi sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson ir išduoda paslaptį, kad patiekalo pavadinimas toks dėl to, jog jį gaminant naudojamos Provanso žolelės bei šiam regionui būdingos daržovės.
Anot B. Nicholson, norintys sutrumpinti vištienos troškinimo laiką gali pasinaudoti gudrybe ir mėsą marinuoti su svogūnais bei česnakais. Beje, šiam patiekalui galima naudoti tiek vištos krūtinėlę, tiek šlaunelių mėsą, o mėgstantys kiaulieną gali rinktis ir ją.
Vištiena Provanso stiliumi – ne tik sveikas, bet ir greit pagaminamas, aromatingas patiekalas, puikiai paįvairinsiantis žiemos patiekalų racioną, sako B. Nicholson. Prie jo tiks ir kruopos, ir salotos, o jei jų nemėgstate, troškinį galite skanauti vieną.

Vištienai Provanso stiliumi reikės:
2 vištienos krūtinėlių
½ pankolio
100 g alyvuogių be kauliukų
1 svogūno
1 šaukšto miltų
5 česnako skiltelių
Žiupsnio provanso žolelių mišinio
100–150 g vyšninių pomidorų
1 stiklinės balto vyno
1 stiklinės sultinio
Alyvuogių aliejaus
Druskos
Juodųjų pipirų
Krapų ir petražolių lapelių
Gaminimo būdas – įraše: