Gyvenimas

2020.02.08 08:36

Gėrimas imunitetui sustiprinti – reikės vos kelių ingredientų

žiūrėkite reportažą
LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt2020.02.08 08:36

Stiprinti imunitetą galima ir natūraliais būdais, pavyzdžiui, iš namuose turimų produktų pasigaminus gėrimo, kuris padės apsisaugoti nuo peršalimo, LRT TELEVIZIJOS laidai „Labas rytas, Lietuva“ sako mitybos ekspertė Gintarė Jonaitytė, pasidalijusi savo receptu.

„Svarbu kuo daugiau laiko praleisti gryname ore – dažniau susergame būdami ne lauke, o uždaroje patalpoje, – sako G. Jonaitytė. – Taip pat labai svarbi ir mūsų mityba – mums neturėtų trūkti vitaminų A, B, C, D. Todėl svarbu kasdien suvalgyti po tris porcijas daržovių, po dvi porcijas vaisių. Reikėtų vengti rafinuotų ir perdirbtų maisto produktų.“

Ji taip pat priduria, kad ilgalaikė įtampa ir nerimas pakeičia hormonų pusiausvyrą ir taip silpnina imunitetą.

Atvėsus orams, rudenį G. Jonaitytė prisirenka šermukšnių ir šaltalankių uogų, išsispaudžia jų sulčių ir kas rytą stiklinę išgeria. Tačiau jei uogų prisirinkti nepavyko, ji dalijasi receptu, kuris taip pat padės stiprinant imunitetą.

Reikės:

– šaukšto obuolių acto (nekaitinto ir nefiltruoto);
– ciberžolės/kario ir imbiero miltelių;
– žiupsnelio juodųjų pipirų;
– keturių šaukštų šviežiai spaustų greipfrutų ar apelsinų sulčių;

Kaip gaminti – reportaže.

Laikas stiprinti imunitetą: kokių patarimų turi mitybos ekspertė?

Taip pat skaitykite