Gyvenimas

2020.01.24 21:02

Beatos Nicholson virtuvėje dūzgia tortas „Bitutė“: tokio dar nesate ragavę

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2020.01.24 21:02

„Paragavę pirmą kartą, tikrai norėsite šį tortą kepti dar ir dar sykį“, – taip apie tortą „Bitutė“ kalba LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ viešėjusi Jūratė, savo giminės receptu pasidalinti atvykusi iš Šiaulių. Iki šiol apie tokį tortą negirdėjusi laidos vedėja Beata Nicholson džiaugiasi atradusi kažką neragauto. Pasigaminti šį tortą ji siūlo ir kitiems.

„Ant mūsų stalo šis tortas atsiduria ir per Kalėdas, ir per Velykas“, – šypteli laidoje receptu iš vaikystės pasidalijusi Jūratė. Tiesa, šio torto gamyba reikalauja nemažai kantrybės: reikia išlaukti, kol pakils mielinė tešla, kol atvės iškepęs pyragas ir jį bus galima pertepti kremu. Visgi šeimininkė įsitikinusi, kad visos pastangos atsiperka, nes torto skonis tiesiog dieviškas.

„Kiek daug visokių nuostabių dalykų galima padaryti su mieline tešla. Ploniau iškočiojate, pridedate, ko norite, ir turite fokačiją. Iškočiojate storiau, įdedate į formelę – turite tortą. Galimybės pačios įvairiausios“, – kalba B. Nicholson. Pati Jūratė „Bitutei“ naudoja tik gyvas mieles, – sako, taip jai atrodo patikimiau.

Tortui „Bitutė“ reikės:

700 g miltų

150 g sviesto

3 kiaušinių

60 g šviežių mielių

130 g cukraus

240 g pieno

½ šaukštelio druskos

Pertepimui:

30 g miltų

250 g sviesto

2 kiaušinių

200 g pieno

100 g cukraus

½ šaukštelio vanilinio cukraus

1 šaukštelio brendžio

Glajui:

120 g sviesto

130 g cukraus

200 g pieno

200 g kepintų lazdynų riešutų

Gaminimo būdas – įraše

Pyragų diena! Link jūsų širdžių dūzgia burnoje tirpstantis pyragas „Bitutė“

Taip pat skaitykite