Gyvenimas

2020.01.17 19:17

Beatos Nicholson savaitgalio idėja: pasikvieskite draugus ir pavaišinkite juos avižiniais sausainiais

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2020.01.17 19:17

„Na, kas gi nemėgsta sausainių? Nepažįstu tokių žmonių, o pati sausainius galėčiau kepti ir valgyti kasdien“, – sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson. Vis dėlto šį malonumą ji pasilieka savaitgaliams, o kad skanėstas būtų mažiau nuodėmingas, B. Nicholson siūlo išsikepti avižinių sausainių.

Jeigu sausainiai būna skanūs, pilna skarda dingsta akimirksniu, sako sako B. Nicholson. „Kad nereikėtų jų valgyti vienam ar vienai, pasikvieskite ir pavaišinkite draugus ir artimuosius“, – savaitgalio idėja dalinasi kulinarė.

Avižinių sausainių ingredientai – patys paprasčiausi, ir nors gali pasirodyti, kad jiems reikia daug cukraus, B. Nicholson tikina, jog jis reikalingas tam, kad sausainiai būtų ploni, traškūs ir ilgai išsilaikytų.

Lengvai iškepamus avižinius sausainius kiekvienas gali gardinti pagal savo norą ir fantaziją – šokolado gabaliukais, sutrupintomis kavos pupelėmis, razinomis, džiovintais obuoliais, įvairiais riešutais, sėklomis ir pan.

Avižiniais sausainiais geriausia mėgautis šiems pravėsus. Beje, tokį gardėsį galima išsikepti kartu su vaikais – ne tik įtrauksite juos į gaminimo procesą, bet ir pasiūlysite sutaupyti pinigus, kuriuos jie išleidžia saldumynams.

Traškiems avižiniams sausainiams reikės:

150 g avižinių dribsnių

150 g sviesto

200 g rudojo cukraus

1 kiaušinio

1 kiaušinio trynio

100 g miltų

1 šaukštelio kepimo miltelių

druskos

saujos džiovintų spanguolių

40 g saulėgrąžų

Gaminimo būdas – įraše

„Pageidavimų koncerto“ skiltyje – tai, ko norisi visada: traškūs avižiniai sausainiai, kuriuos Beata mėgsta valgyti savaitgaliais

Taip pat skaitykite