Gyvenimas

2020.01.03 18:52

Beatos Nicholson viešnia parodė, kaip paruošti tikrų tikriausią ispanišką paeliją

Paelija ispanams yra giminės maistas, kaip lietuviams cepelinai, sako LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ viešėjusi Inga Lazauskienė, kuri jau 20 metų gyvena Ispanijoje.

Paelija – tai turtingas ir sotus ispaniškas patiekalas su ryžiais, jūros gėrybėmis, mėsa, daržovėmis. Pasak I. Lazauskienės, paelijų galima paruošti pačių įvairiausių.

„Visokių galėtume paelijų daryti. Galėtume daryti su triušiena, su mėsa, galėtume veganams, kas labai tinka su ryžiais ir su daržovėmis. Galėtume su vištiena ir jūros gėrybėmis bei tik su jūros gėrybėm. Vis dėlto šiandien padarysime tai, ko labiausiai nori Ispanijoje. Ten visi nori jūros gėrybių, nes ten visos jos šviežios“, – sako I. Lazauskienė.

Paelijai su jūros gėrybėmis reikės:

1 kg plikytų ryžių

12-15 česnako skiltelių

100 ml alyvuogių aliejaus

4-5 saulėje džiovintų pipirų „Ñora“

Druskos

400 g koncentruotos pomidorų pastos

Saujos petražolių

Alyvuogių aliejaus

2-3 raudonųjų paprikų

6-7 česnako skiltelių

2,5 l žuvies sultinio

1 kg midijų

1 kg krevečių

300 g menkės filė

800 g tuno filė

300 g mažų aštuonkojų

600 g kalmarų filė

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Šventės su ispanišku prieskoniu: Inga Lazauskaitė gamina gardžią paelją su jūros gėrybėmis