Gyvenimas

2019.12.09 08:08

Lietuvą pasiekia nauja mada – šilti sveikuoliški kokteiliai, kai kurių skonis primena pyrago

žiūrėkite vaizdo įrašą
LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt2019.12.09 08:08

Nors įprasta manyti, kad sveikuoliški kokteiliai, ypač gaivūs ir šalti yra labiausiai tinkami vasarai, maisto tinklaraštininkė ir kulinarinių knygų autorė LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ šį mitą paneigia. Anot jos, Lietuvą jau pasiekia nauja mada – šilti sveikuoliški kokteiliai, kurie labai patiks ir tiems, kurie mėgsta fotografuoti tai, ką valgo.

Kol kas tai naujovė Lietuvoje ir galbūt daugelis apie tai dar negirdėjo. „Tačiau sveikuoliški kokteiliai, dar vadinami glotnučiais, ypač patiks jaunimui, mėgstančiam ilgiau pamiegoti ir viską, ką valgo fotografuoti bei dėti į „Instagramą“, – sako N. Degutienė.

Ji patikina, kad tokie kokteiliai ne tik greitai ir lengvai pagaminami, bet dar ir labai maistingi. „Tik vasarą dažnas į juos deda mėtas ar ledukus, todėl žiemą nenori savo pusryčiais dar labiau atsišaldyti. Todėl į žiemai skirtus kokteilius reikėtų dėti kambario temperatūros ar kiek labiau pašildytus ingredientus. Be to, galima rinktis prieskonius, suteikiančius organizmui šilumos pojūtį – ciberžolę, imbierą ar cinamoną“, – pastebi tinklaraštininkė.

Ji dalijasi ir dviem receptais kokeleilių, kurių skonis primena pyrago skonį ir artėjančių švenčių aromatus.

Iš kepto moliūgo, riešutų sviesto, šaukštelio klevų sirupo, migdolų pieno ir gvazdikėlių, muskato, vanilės žiupsnelio cinamono galime paragauti moliūgo pyragą primenantį glotnutį.

Dar vienas šventinį desertą primenantis kokteilis gaminamas iš kepto obuolio, pavirtų razinų, trupučio cinamono ir migdolų pieno.

„Taigi žiemą šie kokteiliai tiesiog yra kitokių ingredientų ir skonių mišinys, primenantis pyragą, tačiau be pridėtinio cukraus ir miltų“, – sako N. Degutienė.

Išsamiau – vaizdo įraše.

Pusryčių kokteiliai skirti ne tik vasaros rytui: tokį šiltą patiekalą ne tik greitai pagaminsite, bet ir įrėminsite fotografijose