Gyvenimas

2019.12.06 21:50

Šaltą dieną sušildysiantis indiškas žirnių troškinys su moliūgais

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2019.12.06 21:50

Šaltą žiemos vakarą pasišildyti LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson siūlo ryškios spalvos ir skonio žirnių ir moliūgų troškiniu-sriuba. Greitai ir nesudėtingai paruošę troškinį atrasite visai kitokį puikiai pažįstamų žirnių skonį, o jūsų namus užlies malonūs indų virtuvės kvapai.

„Tiems, kurie ieško naujų, įdomių idėjų su sveikesniais produktais, galbūt patiks geltonųjų žirnių troškinys, įkvėptas Indijos virtuvės“, – sako B. Nicholson ir prisipažįsta esanti didelė indų virtuvės gerbėja. Ji siūlo pasigaminti sušildysiantį troškinį-sriubą iš puikiai visiems žinomų žirnių.

Lietuviams žirnių sriuba – gerai pažįstama, paprastai ją poruojame su šonine, karka ir riebaliukais, o žirnių sriubą labai mėgsta ir skandinavai, sako B. Nicholson. Tačiau ankštinės kultūros daug populiaresnės indų virtuvėje, kuri gali pasigirti pačiais gardžiausiais maisto šedevrais.

„Indija yra didžiulė šalis ir kiekvienas jos regionas turi skirtingus ypatumus, tačiau siūlau pasigaminti paprastą, plačiai sutinkamą patiekalą – žirnių troškinį, vadinamą „dala“, – sako B. Nicholson. Jam pakaks paprastų ingredientų, o indiškų prieskonių mišinį garam masala galite pasidaryti ir patys. „Prieskonių negailėkime, kad troškinio skonis būtų ryškesnis“, – pataria B. Nicholson.

Fantastiškas žirnių troškinio-sriubos ne tik skonis, bet ir kvapas, o ryški patiekalo spalva primena šiltas vasaros dienas. „Šildykimės iš vidaus“, – linki B. Nicholson.

Indiškas žirnių troškinys su moliūgais

Reikės:

1 nedidelio moliūgo

700 g išvirtų žirnių

1 l daržovių sultinio

2 lauro lapų

1 cinamono lazdelės

1 šaukštelio tarkuotos imbiero šaknies

400 ml kokosų pieno

1 šaukštelio kuminų sėklų

1½ šaukštelio garam masala prieskonių

1 svogūno

1 česnako skiltelės

5 šaukštų kokosų aliejaus

saujos šviežių kalendrų lapelių

druskos

Gaminimo būdas – įraše

Lengvai ir sveikai: skaldyti žirniai – indiškame troškinyje

Taip pat skaitykite