Gyvenimas

2019.11.29 19:16

„Beatos virtuvėje“ – greitai iškepami šonkauliai, kurių nereikia nei marinuoti, nei virti

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2019.11.29 19:16

„Šonkauliukai – patiekalas, kuris patinka visiems, o žaidimą primenantis jų valgymas sužavi ir vaikus“, – sako LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ viešėjęs Martynas Greinys ir šypsodamasis priduria, kad vyras privalo mokėti gerai ruošti mėsą.

Nors šonkauliukų receptų yra ne vienas, Martynas tikina, jog pagaminęs nevirtus ir nemarinuotus šonkaulius pagal savo išbandytą ir pasitvirtinusį receptą nuolat sulaukia abejonių, kad šonkaulius gamino ne jis pats. „Visi galvoja, kad šonkaulius parsivežiau iš kavinės“, – šypteli vyras.

Vasarą – griliuje, o žiemą orkaitėje šonkaulius kepantis Martynas tikina, kad jokių ypatingų šonkaulių paruošimo paslapčių nėra. Anot jo, svarbiausia, kad mėsa būtų šviežia, o paruoštas patiekalas būtų valgomas ne su įrankiais, o su rankomis. „Jei kartu valgo vaikai, paruoštus šonkauliukus pjaustau po vieną, jei vien suaugę – po du“, – serviravimo formulę išduoda šonkauliukų meistras Martynas.

Patiems šonkauliams prireiks vos kelių ingredientų – mėsos ir keleto rūšių prieskonių, o glazūrą galite nusipirkti parduotuvėje arba pasigaminti patys. Martynas tikina, jog pasigaminti ypatingai gardžius šonkaulius – tikrai nesudėtinga.

Glazūruotiems kiaulienos šonkauliukams reikės:

1,5 kg kiaulienos šonkauliukų

2 šaukštelių Dižono garstyčių

2 šaukštų šonkaulių prieskonių

2 šaukštų rūkytų paprikų miltelių

Glazūrai reikės:

50–70 ml tamsaus alaus

150 ml barbekiu padažo

1 šaukštelio rudojo cukraus

Garnyrui:

1,5 kg bulvių

4 šaukštų grietinės

4 šaukštų majonezo

juodųjų pipirų

1 šaukštelio bulvių prieskonių

½ šaukštelio rūkytų paprikų miltelių

½ citrinos sulčių

Gaminimo būdas – laidos įraše

„Giminės receptas“. Martyno Greinio kepti glazūruoti šonkauliukai nepalieka abejingų: artimieji neprašo recepto, nes netiki, kad jį sukūrė pats Martynas

Taip pat skaitykite