Gyvenimas

2019.11.22 19:44

Beatos Nicholson virtuvėje – įdaryta kopūsto galva: atrodo kaip balandėlis, bet skonis visai kitoks

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2019.11.22 19:44

„Nors atrodo kaip balandėlis, įdarytos kopūsto galvos skonis balandėlio visai neprimena“, – perskaičiusi ne vieno mintis patikinti suskumba LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ viešėjusi šakietė Vaiva Petravičiūtė. Jos mama Violeta kopūsto galvą gamina tada, kai nori palepinti ir sočiai pavaišinti iš užsienio sugrįžusius vaikus, – tam, kad šie nepamirštų, iš kokio krašto kilę.

Nors iš pažiūros įdaryta kopūsto galva atrodo paprastai, o jos skonis – neįmantrus, daugelis paragavę patiekalo nustemba ir tikina nesitikėję tokio puikaus skonio.

Įdaryta kopūsto galva iš pažiūros primena balandėlius, tačiau jos gaminimo procesas – visai kitoks: pagaminti malta mėsa įdarytą kopūsto galvą ne tik sudėtingiau, bet ir prireikia daugiau laiko.

„Tai – paprastas, bet kartu ir nepaprastas patiekalas“, – sako kone vežimą įdarytų kopūstų galvų per gyvenimą iškepusi šeimininkė Violeta. Moteris viliasi, kad giminės receptą puoselės ir dukros, neleisiančios pasauliui pamiršti apie Zanavykų krašto tradicijas.

Malta mėsa įdarytai kopūsto galvai reikės:

1 kopūsto

druskos

500 g maltos kiaulienos

1 kiaušinio

1 svogūno

10 g sviesto

2 česnako skiltelių

druskos

juodųjų pipirų

žiupsnio kmynų

žiupsnio džiovintų mairūnų

Padažui reikės:

1 svogūno

2 šaukštų sviesto

aliejaus

2 šaukštų miltų

200–300 ml grietinėlės

druskos

juodųjų pipirų

Paruošimo būdas – laidos įraše

Giminės receptas: tiesiai iš Šakių! Įdaryta kopūsto galva

Taip pat skaitykite