Gyvenimas

2019.11.17 08:21

Konditerijos pasaulyje – nauji vėjai: populiarėja įspūdingi 3D desertai

žiūrėkite vaizdo įrašą
LRT TELEVIZIJOS laida „Laba diena, Lietuva“, LRT.lt2019.11.17 08:21

Prieš kurį laiką praūžus keksiukų madai, į konditerijos pasaulį atskriejo nauji vėjai – akį traukiantys ir stalą puošiantys trijų dimensijų desertai. Pusšimtį 3D skanėstų pagaminusios Šiaulių profesinio rengimo centro auklėtinės sako, kad norint pagaminti tokį desertą reikia daug kruopštumo, kantrybės ir fantazijos.

Būsimoji konditerė Greta LRT TELEVIZIJOS laidoje „Laba diena, Lietuva“ pasakoja, kad pirmiausia reikia pasigaminti skaidrios želė, pasiruošti baltų maistinių dažų, o tada, į rankas paėmus medicininį švirkštą, leisti reikštis fantazijai ir piešti įvairiaspalves gėles.

„Svarbu, kad skaidri želė būtų sustingusi. Dažus, priešingai, reikia nuolat šildyti, nes sustingusius būtų sunku įšvirkšti“, – pasakoja Šiaulių profesinio mokymo centro auklėtinė ir priduria, kad gaminant tokius desertus reikalinga kantrybė ir kruopštumas.

Profesijos mokytoja Ginta Marčenkienė sako, kad namuose pasigaminti tokį skanėstą visai nesunku, o jį paruošti užtrunka 2–3 valandas. Tiesa, jei desertas mažesnis, gardžiuotis juo bus galima jau po pusvalandžio.

„Sunkiausia sugalvoti, kokią gėlę padaryti, – paskui viskas vyksta savaime. Gamybos procese gali pasitaikyti šiokių tokių klaidų, pavyzdžiui, per giliai įdūrus švirkštą gali išsilieti dažai, tačiau problemą panaikinti paprasta, tereikia išimti desertą iš formos ir pavalyti dažus“, – apie kruopštų tortų gamybos procesą pasakoja G. Marčenkienė.

Mokytoja atskleidžia, kad idėja gaminti 3D desertus jai kilo prisiminus senovinius 3D atvirukus. Šiaulių profesinio mokymo centro bendruomenė džiaugiasi, kad iš natūralių maistinių dažų pagaminti tortai yra ne tik gražūs, bet ir skanūs, todėl užkariauja kiekvieno smaližiaus širdį.

Išsamiau – laidos įraše (nuo 01.05.00):

Laba diena, Lietuva. Į popiežių gyvenimą – per kitokius akinius: kodėl popkultūroje populiarėja religiniai serialai apie Vatikaną?

Taip pat skaitykite