„Genialumas slypi paprastume“, – sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson ir giria italų virtuvę, kurioje vos keli su meile paruošti ingredientai sukuria fantastiško skonio siurprizą. Ieškantiems greito, bet skoniu ir spalvomis nustebinančio patiekalo, B. Nicholson siūlo pasigaminti saldžiųjų paprikų troškinį.
Saldžiųjų paprikų troškinį, dar vadinamą peperonata, paruošti išties lengva, o ir nereikės bėgti į turgų ar parduotuvę ieškoti įmantrių ingredientų. Dar vienas itališkos virtuvės patiekalo privalumas – jį pagaminsite vos per 15 minučių.
„Tokį maistą galėčiau valgyti kone kasdien“, – taip apie peperonatą sako B. Nicholson ir priduria, kad troškinys yra ne tik labai skanus, bet ir sveikas.
„Juk žinote, koks geras dalykas yra daržovės“, – šypteli B. Nicholson.

Saldžiųjų paprikų troškiniui reikės:
4 saldžiųjų paprikų
1 česnako skiltelės
2 pomidorų
saujos bazilikų lapelių
4 šaukštų balzaminio acto
druskos
juodųjų pipirų
alyvuogių aliejaus
virtų grikių
Gaminimo būdas – laidos įraše (nuo 26.00)