Moliūgas – itin populiari rudens derliaus daržovė, tačiau daugelis nuolat suka galvą, ką iš jos pagaminti. LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson ragina nebijoti išbandyti naujų receptų, – juk tik taip atrasite dar neragautų skonių. Ir nors ingredientų, reikalingų pasigaminti lazaniją su moliūgais ir grybais, sąrašas atrodo ilgas, B. Nicholson ramina, – šią ypatingo skonio lazaniją pasigaminsite daug greičiau nei įprastą.
Gardžią ir kvapnią lazaniją su grybais ir moliūgais pasigaminsite greičiau nei įprastą lazaniją su mėsa, kadangi gaminant lazaniją su daržovėmis nereikės ruošti mėsos padažo.
Beje, jei skubate skaniais pietumis nudžiuginti šeimos narius ar būrį draugų, kai kuriuos ingredientus patiekalui galite pasiruošti iš vakaro, sako B. Nicholson.
Grybų ir morkų lazanija puikiai tiks žmonėms, kurie savo mitybos racione siekia sumažinti mėsos patiekalų ir valgyti daugiau daržovių.
Žinoma, svarbu įvertinti, ką vaišinsite šiuo patiekalu. B. Nicholson sako, kad nors jos vaikai po daržovių lazanijos veikiausiai paprašytų „tikros“ lazanijos, draugės kitokį skonį įvertintų išties teigiamai.
B. Nicholson skatina nebijoti eksperimentuoti ir, kol nuimtų daržovių derlius dar šviežias, skubėti atrasti naujų skonių. Juk tradicinio skonio lazaniją pasigaminti galėsite bet kada.

Lazanijai su grybais ir moliūgais reikės:
400–500 g lazanijos lakštų
1 poro
2 česnako skiltelių
400 g rudųjų pievagrybių
40 g sviesto
400 g kepto moliūgo
400–500 ml sultinio
Bešamelio padažui reikės:
60 g sviesto
3 šaukštų miltų
500 ml pieno
20 g džiovintų baravykų
120 g parmezano
žiupsnio tarkuoto muskato riešuto
druskos
Papuošimui reikės:
šviežių petražolių lapelių
tarkuoto parmezano
Gaminimo būdas – laidos įraše