Naujienų srautas

Gyvenimas2019.10.31 22:14

Beatos Nicholson virtuvėje – gardi lazanija su grybais ir daržo karaliumi moliūgu

Moliūgas – itin populiari rudens derliaus daržovė, tačiau daugelis nuolat suka galvą, ką iš jos pagaminti. LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson ragina nebijoti išbandyti naujų receptų, – juk tik taip atrasite dar neragautų skonių. Ir nors ingredientų, reikalingų pasigaminti lazaniją su moliūgais ir grybais, sąrašas atrodo ilgas, B. Nicholson ramina, – šią ypatingo skonio lazaniją pasigaminsite daug greičiau nei įprastą.

Gardžią ir kvapnią lazaniją su grybais ir moliūgais pasigaminsite greičiau nei įprastą lazaniją su mėsa, kadangi gaminant lazaniją su daržovėmis nereikės ruošti mėsos padažo.

Beje, jei skubate skaniais pietumis nudžiuginti šeimos narius ar būrį draugų, kai kuriuos ingredientus patiekalui galite pasiruošti iš vakaro, sako B. Nicholson.

Grybų ir morkų lazanija puikiai tiks žmonėms, kurie savo mitybos racione siekia sumažinti mėsos patiekalų ir valgyti daugiau daržovių.

Žinoma, svarbu įvertinti, ką vaišinsite šiuo patiekalu. B. Nicholson sako, kad nors jos vaikai po daržovių lazanijos veikiausiai paprašytų „tikros“ lazanijos, draugės kitokį skonį įvertintų išties teigiamai.

B. Nicholson skatina nebijoti eksperimentuoti ir, kol nuimtų daržovių derlius dar šviežias, skubėti atrasti naujų skonių. Juk tradicinio skonio lazaniją pasigaminti galėsite bet kada.

Lazanijai su grybais ir moliūgais reikės:

400–500 g lazanijos lakštų

1 poro

2 česnako skiltelių

400 g rudųjų pievagrybių

40 g sviesto

400 g kepto moliūgo

400–500 ml sultinio

Bešamelio padažui reikės:

60 g sviesto

3 šaukštų miltų

500 ml pieno

20 g džiovintų baravykų

120 g parmezano

žiupsnio tarkuoto muskato riešuto

druskos

Papuošimui reikės:

šviežių petražolių lapelių

tarkuoto parmezano

Gaminimo būdas – laidos įraše

Beatai paliepus, jums panorėjus: lazanija su moliūgais ir grybais
LRT yra žiniasklaidos priemonė, sertifikuota pagal tarptautinę Žurnalistikos patikimumo iniciatyvos programą

Naujausi, Skaitomiausi