Gyvenimas

2019.11.02 13:49

Ieškantiems, kuo pakeisti tradicines mišraines su morkomis, – rytietiškos morkų salotos

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2019.11.02 13:49

Nors daugelis turi savų būdų, kaip paruošti morkų salotas, kurias dažnai pagardina česnaku ir majonezu, LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson sako, jog morkas, kuriose gausu vitaminų, sveikiausia valgyti termiškai neapdorotas. „Beatos virtuvėje“ – rytietiškų morkų salotų, gomurį nudžiuginsiančių lengvu saldumu ir aitrumu, receptas.

Morka – puiki daržovė: ne tik skani, bet ir maistinga. Todėl B. Nicholson morkų ragina valgyti kuo daugiau.

„Nuo jų regėjimas nebūtinai gerėja, bet graužti šviežias morkas tikrai labai sveika, – tikina laidos vedėja. – Aišku, man labai patinka klasikinė lietuviška mišrainė, tačiau nuolat sau primenu, kad daug sveikiau valgyti termiškai neapdorotą morką.“

Dalindamasi receptų atradimais, B. Nicholson siūlo pasigaminti ryškaus skonio rytietiškas morkų salotas – užtruksite neilgai, pavalgę neapsunksite, o sukirtę salotų galėsite nebijoti eiti į pasimatymą, šypteli B. Nicholson.

Rytietiškoms morkų salotoms reikės:

3 morkų

1 saliero gumbo

400 g virtų avinžirnių

10 džiovintų abrikosų

3 šaukštų saulėgrąžų

3 šaukštų moliūgų sėklų

žiupsnio malto kumino

1 aitriosios paprikos

½ šaukštelio aitriųjų paprikų skiedrelių

šviežių kalendrų ir mėtų lapelių

druskos

Padažui reikės:

2–4 šaukštų alyvuogių aliejaus

½ citrinos sulčių

3 šaukštelių skysto medaus

1 česnako skiltelės

Gaminimo būdas – laidos įraše

Sveikai ir greitai: rytietiškos morkų salotos
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba, – jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt.