Gyvenimas

2019.10.19 17:22

Kad savaitgalis būtų saldesnis: kaip per kelias minutes pasigaminti veganišką tinginį

LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt2019.10.19 17:22

Tinginys – vienas paprasčiausiai pagaminamų ir daugelio mėgstamų desertų. Į LRT TELEVIZIJOS laidą „Labas rytas, Lietuva“ užsukę maisto tinklaraštininkai Anželika ir Audrius Teresiai pademonstravo, kaip pasigaminti veganišką tinginį.

„Daugelis mūsų kuriamų desertų – veganiški. Mes taip valgome, tad ir tuo dalijamės ir su kitais“, – pasakoja Anželika. Tradicinio tinginio sudėtyje paprastai yra sviesto ar kondensuoto pieno, o gaminant veganišką tinginį išsiverčiama be to.

Veganiškam tinginiui reikės:

– kakavos;

– juodojo šokolado, kurio sudėtyje nėra pieno;

– sausainiai, kuriuose nėra gyvulinės kilmės ingredientų;

– kokosų pienas ar kremas;

– klevų ar agavų sirupas;

– jei norite, galite dėti džiovintų uogų, riešutų ar sėklų.

Kaip gaminti – vaizdo įraše nuo (01.28.35 val.).

„Labas rytas, Lietuva!“ I d. „Kamanių šilelis“: geriau kurti kartu, o ne po vieną