Gyvenimas

2019.10.18 19:46

Beatos Nicholson virtuvėje – džiaugsmo ir atgaivos eliksyras: lengva azijietiška sriuba

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2019.10.18 19:46

„Nors kartais bijome paeksperimentuoti ir išbandyti kažką naujo, pasigaminti šiek tiek kitokią sriubą iš tiesų yra paprasta ir tam nereikia įmantrių ingredientų“, – sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson. Anot jos, azijietiška sriuba yra lengvas, tačiau ryškus patiekalas, kuriame susimaišo sūrus, saldus ir rūgštus skoniai.

Nors gali pasirodyti, kad norint išgauti egzotišką skonį virtuvėje reikia turėti krūvą įvairių prieskonių, B. Nicholson tikina, jog gaminant azijietišką sriubą pakaks vien druskos ir pipirų.

Azijietišką sriubą išbandyti vertėtų ir todėl, kad jos ruošimas virtuvėje neatims daug laiko – sriuba išverda daug greičiau nei tradicinės lietuvių mėgstamos burokėlių ar vištienos sriubos.

Anot B. Nicholson, azijietiška sriuba – tikras džiaugsmo ir atgaivos eliksyras: lengvai pagaminamas, kvapnus ir skrandžio neapsunkinantis patiekalas.

Lengvai aijietiškai sriubai reikės:

300 g maltų kalakuto šlaunelių

300 g cukinijų

druskos

juodųjų pipirų

250 g šitakių

nykščio dydžio imbiero šaknies

1 šaukšto kepintų sezamų aliejaus

alyvuogių aliejaus

2 morkų

½ brokolio

1 aitriosios paprikos

4–5 česnakų skiltelių

1½ l vištienos sultinio

4 šaukštų sojų padažo

kalendrų lapelių

žaliųjų citrinų sulčių

Gaminimo būdas – laidos įraše (nuo 25.30):

„Beatos virtuvė“. Rašytojas Vytautas Račickas – puikus ne tik grybautojas, bet ir kulinaras: kvapu keri makaronai su baravykais

Taip pat skaitykite