Gyvenimas

2019.10.25 19:49

Neturintiems daug laiko gaminti saldumynų mėgėjams – keksiukų su obuoliais ir šilauogėmis receptas

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2019.10.25 19:49

Kai norisi tikrai ko nors gardaus, salieras ar morka nepadės. LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ laidos vedėja Beata Nicholson saldumynų mėgėjams pasiūlė išsikepti keksiukų, kurių išskirtinumas – skani trupinių kepurė. Be to, šis receptas puikiai tiks tiems, kurie ilgai suktis virtuvėje negali.

Šįkart laidos „Beatos virtuvė“ rubrikoje „Pageidavimų koncertas“ B. Nicholson siūlo išsikepti kvapnių ir labai gardžių keksiukų su obuoliais ir šilauogėmis. Jie ypatingi tuo, kad turi gardžią trupinių kepurę.

„Lygiai taip pat galima kepti ir pyragą, bet man labiau patinka keksiukai. Todėl, kad nereikia pjaustyti, susitaupo vandens, žodžiu, gyvenkime ekologiškai“, – teigia ji.

Šis receptas, pasak B. Nicholson, puikiai tinka tiems žmonėms, kurie mėgsta kepti, bet nebūtinai turi daug laiko.

Obuolių ir šilauogių keksiukams su trupinių kepure reikės:

4 kiaušinių

4 šaukštų cukraus

50 g lydyto sviesto

4 šaukštų grietinės

8 šaukštų miltų

2 šaukštelių kepimo miltelių

3 obuolių

200 g šilauogių

Trupiniams reikės:

50 g šalto sviesto

3 šaukštų miltų

1 šaukštelio vanilinio cukraus

1 šaukštelio cinamono

1,5 šaukšto cukraus

druskos

Gaminimo būdas – laidos įraše.

Jūs – kaip norite, bet Beata saldumynų tikrai neatsisakys: po trupinių kepure slepiasi obuolių ir šilauogių keksiukai

Taip pat skaitykite