Gyvenimas

2019.10.03 11:14

Kaip pasigaminti kvapnios prieskoninių žolelių druskos: prireiks vos dviejų ingredientų

žiūrėkite reportažą
LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“2019.10.03 11:14

Ruduo – pats metas nuimti prieskoninių žolelių derlių ir imti ruoštis žiemai. Prieskonines žoleles galima šaldyti, džiovinti, o taip pat iš jų lengvai pasigaminti kvapnią žolelių druską, kuri gali ne tik pagardinti jūsų patiekalus, bet ir tapti puikia dovana.

Norint pasigaminti prieskoninių žolelių druskos, jums reikės dviejų ingredientų – kokybiškos jūros druskos ir vienos rūšies jūsų mėgstamų žolelių. Druskai puikiai tinka šalavijai, petražolės, peletrūnai.

Druską ir norimas prieskonines žoleles supilkite į trintuvą proporcija ¼ – puodelis druskos ir keturi puodeliai žolelių. Susmulkinus trintuvu, patikrinkite druskos rupumą. Jei norite, kad žolelės liktų stambesnės, galima malti mažiau. Jei norite smulkesnės druskos, malkite ilgiau.

Gerai su druska sumaltas žoleles išdžiovinkite. Ant skardos paskleistą druską apie savaitę galima džiovinti kambario temperatūroje. Jei druską paruošti norisi greičiau, ją 3–4 valandas džiovinkite iki 70-ies laispnių įkaitintoje orkaitėje. Išdžiūvusią druską reikia dar sykį susmulkinti.

Prieskoninių žolelių druska tinka prie riebios mėsos – kiaulienos, avienos patiekalų, puikiai dera prie daržovių, pagardina troškinius. Suberta į dailius indelius, ji taip pat gali tapti kvapnia dovana.

Išsamiau – reportaže (nuo 14:30)

„Labas rytas, Lietuva“ I d. Kur prapuolė bobų vasara: sinoptikės teigimu, jei ji ir bus, tai labai silpna

Taip pat skaitykite