Gyvenimas

2019.09.27 18:57

Beata Nicholson gamina šakšuką: tai yra svajonių pusryčiai

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2019.09.27 18:57

Tai yra svajonių pusryčiai – daug daržovių, skanu ir kvapia, tikrai puikesnė alternatyva negu kiaušinienė su lašinukais, taip LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson apibūdina Viduriniuose Rytuose populiarų patiekalą šakšuką.

Pasak B. Nicholson, savaitgalis yra laikas, kai galime pasimėgauti lėtais, ilgais pusryčiais, o šakšuka tam labai tinka. Jau ir Lietuvoje išpopuliarėjusios šakšukos esmė – lengvai patroškinti pomidorai, į kuriuos įleidžiami kiaušiniai.

„Kiaušiniai truputėlį iškepa, susitraukia ir tada jau valgom. Nuostabiai gardus dalykas su šviežia duona arba be jos“, – sako B. Nicholson.

Beje, šį patiekalą galima arba visą paruošti keptuvėje, arba pabaigti orkaitėje.

Šakšukai reikės:

4 pomidorų

3 šaukštelių pomidorų pastos

1 česnako skiltelės

1 šaukštelio malto kumino

1 šaukštelio maltų kalendrų

1 saldžiosios paprikos

200–300 g lapinių burokėlių

4 kiaušinių

30 g fetos

šviežių krapų ir kalendrų lapelių

Gaminimo būdas – laidos įraše (nuo 01.47 min.):

„Beatos virtuvė“. Glazūruotų šonkaulių ir baklažanų troškinys, puiki idėja pusryčiams ir Lino Kleizos šeimos valgymo įpročiai

Taip pat skaitykite