Gyvenimas

2019.09.06 19:22

Beatos Nicholson virtuvėje – lietuvišką daržą ir šiltnamius šlovinanti keptų daržovių sriuba

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2019.09.06 19:22

„Sriuba yra pagarbos daržui maistas. Į ją galime sudėti tai, kas galbūt nėra pirmo gražumo, bet būtinai yra pirmo skanumo“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ sako jos vedėja Beata Nicholson ir pristato naują rubriką „Pageidavimų koncertas virtuvėje“, kurioje – žiūrovų pageidaujami receptai, o pirmasis – rudeninės sriubos.

„Jau ne kartą esu virusi sriubą televizijos eteryje ir paprastai ji prasideda nuo tos rimtos trijulės: svogūnai, salierai, morkos“, – primena B. Nicholson.

Šį sykį sriubą ji pritaikė pagal žiūrovo Vytauto iš Vilniaus rajono poreikius – panaudojo tai, kas šį rudenį gausiai užderėjo ne tik jo, bet ir kitų soduose bei daržuose – pomidorus ir cukinijas. Ypatingą skonį sriubai suteikia paprika, o tirštumą – saldžioji bulvė.

Be to, tokios sriubos galima iškart išsivirti didžiulį puodą ir dalį, galbūt, užšaldyti arba laikyti šaldytuve.

Ją valgyti B. Nicholson pataria taip, kaip norite, – su grietine, jogurtu, pesto padažu ar su gardžia duona.

Sriubai reikės:

10 vidutinio dydžio pomidorų

1 cukinijos

2 paprikų

2 saldžiųjų bulvių

1 česnako galvos

1 rausvojo svogūno

1 saujos bazilikų lapelių

1 l daržovių sultinio

1 šaukštelio raudonojo vyno acto

Gaminimo būdas – laidos įraše (nuo 02.26 min.):

Beatos virtuvė. Naujas sezonas ir nauja rubrika – „Giminės receptai“!
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba, – jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt.