„Sriuba yra pagarbos daržui maistas. Į ją galime sudėti tai, kas galbūt nėra pirmo gražumo, bet būtinai yra pirmo skanumo“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ sako jos vedėja Beata Nicholson ir pristato naują rubriką „Pageidavimų koncertas virtuvėje“, kurioje – žiūrovų pageidaujami receptai, o pirmasis – rudeninės sriubos.
„Jau ne kartą esu virusi sriubą televizijos eteryje ir paprastai ji prasideda nuo tos rimtos trijulės: svogūnai, salierai, morkos“, – primena B. Nicholson.
Šį sykį sriubą ji pritaikė pagal žiūrovo Vytauto iš Vilniaus rajono poreikius – panaudojo tai, kas šį rudenį gausiai užderėjo ne tik jo, bet ir kitų soduose bei daržuose – pomidorus ir cukinijas. Ypatingą skonį sriubai suteikia paprika, o tirštumą – saldžioji bulvė.

Be to, tokios sriubos galima iškart išsivirti didžiulį puodą ir dalį, galbūt, užšaldyti arba laikyti šaldytuve.
Ją valgyti B. Nicholson pataria taip, kaip norite, – su grietine, jogurtu, pesto padažu ar su gardžia duona.
Sriubai reikės:
10 vidutinio dydžio pomidorų
1 cukinijos
2 paprikų
2 saldžiųjų bulvių
1 česnako galvos
1 rausvojo svogūno
1 saujos bazilikų lapelių
1 l daržovių sultinio
1 šaukštelio raudonojo vyno acto
Gaminimo būdas – laidos įraše (nuo 02.26 min.):