Gyvenimas

2019.08.31 18:10

Gaminame tradicinį žemaitišką kastinį: svarbiausias ingredientas – česnakas

LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“2019.08.31 18:10

Dažnas lankytojas atvykęs į „Žemaitės memorialinį muziejų“ nori atskleisti kastinio paslaptį. Smalsuoliai klausia muziejininkės Laimutės Arlauskienės patarimo, kaip namų sąlygomis pasigaminti Europos Sąjungoje į saugomų produktų sąrašą įtrauktą žemaitišką kastinį. Pasak muziejininkės, svarbiausias žemaitiško kastinio ingredientas – česnakas.

Muziejininkė L. Arlauskienė nurodo produktus, kurių prireiks gaminant tradicinį, žemaitišką kastinį:

– 82 proc. riebumo sviesto;

– grietinės;

– kmynų;

– druskos;

– česnako;

– rūgštaus pieno.

Muziejininkės teigimu, kuo daugiau česnakų įdedama į kastinio masę, tuo jis tampa skanesnis.

Kaip pasigaminti žemaitišką kastinį – LRT TELEVIZIJOS laidos „Labas rytas, Lietuva“ įraše (nuo 57.26 min.):

„Labas rytas, Lietuva!“ I dalis. Lietuvos dvarai: Mykolo Oginsnio rūmai ir jų sienų saugomos paslaptys
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba, – jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt.