Gyvenimas

2019.08.30 21:06

Beatos Nicholson virtuvėje – greita špinatų sriuba: reikės vos kelių ingredientų

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2019.08.30 21:06

Nesvarbu, koks metų laikas, vis tiek norisi sriubos, sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson ir parodo, kaip greitai išsivirti špinatų sriubą, kuriai prireiks vos kelių ingredientų. Beje, ji skani net šalta, o labai panašią galima virti ir iš rūgštynių.

„Gaivi, gardi, nuostabiai švelni, praktiškai trijų ingredientų sriuba“, – pasakoja B. Nicholson ir vardija, kad patiekalui reikės tik špinatų, svogūnų, bulvių ir pagardų pagal skonį.

Tiesa, ji sako, kad vietoje svogūnų galvų galima naudoti laiškinius svogūnus, o vietoje bulvių – kruopas ar bolivinių balandų sėklas.

„Į puodą, kuriame virsiu sriubą, įpilu šaukštą aliejaus, beriu svogūnus ir labai lengvai pakepinsu juos. Taip pat čia dar dedu dvi skilteles česnako.

Tada sudedu bulves ir užpilu daržovių sultinio gerą litrą su trupučiu. Daug špinatų, kokius 300 g. Jeigu norite, galite nedėti sūrio, bet aš įdėsiu truputėlį sūrio vardan gilesnio skonio“, – apie gaminimą pasakoja B. Nicholson.

Išsamus sriubos receptas ir gaminimo būdas – laidos įraše:

„Namų virtuvės hitas“: greita špinatų sriuba