Gyvenimas

2019.08.24 15:42

Tinklaraštininkės eksperimentas – netikėtas pomidorų salotų receptas

LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“2019.08.24 15:42

Tinklaraščio „Sugar to Dust“ autorė Justina Ramanauskienė pademonstravo, kaip eksperimentai virtuvėje gali padėti atrasti naujus, o svarbiausia sveikus skonius. LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ ji pasidalijo nesudėtingu pomidorų salotų receptu.

„Eksperimentuosime su pomidorais, kurių derlius šiemet labai geras“, – šypsojosi J. Ramanauskienė. Ji papasakojo kaip iš pomidorų, svogūnų, kalendrų lapelių, trupučio žaliųjų citrinų sultimis ir „Tabasco“ padažu pasigaminti lengvas salotas. Beje, jose nėra jokių papildomų prieskonių.

„Kadangi mėgstu aštrų meksikietišką maistą, atsitiktinai sumaniau ant šių salotų užpilti „Tabasco“ padažo. Užsilašinau ir pasirodė, kad tai labai vykęs derinys“, – pasakojo J. Ramanauskienė.

Ji sakosi norinti valgyti sveikiau, be papildomų riebalų, todėl kartais stengiantis tradicinius patiekalus paversti sveikesniais.

„Kartais idėjų kyla net ir žiūrint filmą. Išbandyti viską labai įdomu“, – sakė tinklaraštininkė, kuri stengiasi valgyti daug sezoninių daržovių ir iš jų pasidaryti įdomesnių patiekalų.

Beje, anot jos, lietuviškos daržovės puikiai tinka ir žaliesiems kokteiliams, dar vadinamiems glotnučiais. „Agurkas, obuolio skiltelė ir petražolių šakelė – tiek užtenka, kad gautųsi puikus rytinis kokteilis“, – idėjomis dalijosi tinklaraštininkė.

Kaip gaminti salotas – LRT TELEVIZIJOS laidos „Labas rytas, Lietuva“ įraše (nuo 56.40 min).

„Labas rytas, Lietuva!“ I dalis. Sezoninės gėrybės mūsų lėkštėse: braškės salotose? Tikrai taip!