Gyvenimas

2019.08.23 21:59

Kepame žuvį ir mėsą: Beata Nicholson pasidalijo keletu gudrybių

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2019.08.23 21:59

Per anksti užbarstyta druska iš žuvies ištrauks drėgmę – druską barstykite prieš pat kepdami, o termiškai apdorodami mėsą labai svarbu neperkrauti keptuvės – kitaip mėsa virs savo sultyse, o ne keps. LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson kaip visada turi daugybę patarimų, kurie paprastą maistą pavers tikru kulinariniu džiaugsmu.

Skaniai apskrudusią mėsą ar žuvį mėgsta visi. Vadovaudamiesi keliais B. Nicholson patarimais išsikepsite tikrai gardžių ir maistingų patiekalų.

Patarimai, kaip išsikepti gardžią žuvį

„Svarbiausia – žuvies filė ar gabalėlio storis. Gražiausiai žuvis apskrus, jei kepsite su aliejumi ir trupučiu sviesto“, – taip teigia laidos vedėja.

Įdėkite žuvį į gerai įkaitintą keptuvę odele žemyn ir švelniai prispauskite mentele. Kepant žuvį svarbu gerai apskrudinti odelę, tačiau labai svarbu ir neperkepti pačios žuvies.

„Per anksti užbarstyta druska iš žuvies ištrauks drėgmę. Druską barstykite prieš pat kepdami“, – dar vieną gudrybę atskleidžia kulinarė.

Mėsą iš šaldytuvo išimkite bent 20 minučių prieš kepdami – tada mėsa tolygiau iškeps.

Ji pažymi, jog kepant žuvį jos odelė gali prikibti prie keptuvės, tačiau palaipsniui baltymai stabilizuojasi ir galiausiai žuvis pati atkibs nuo keptuvės paviršiaus.

„Tad kantrybės, leiskite žuviai apkepti. Vartyti ją reikia minimaliai“, – sako B. Nicholson.

Kaip geriausia kepti kiaulienos sprandinę?

Mėsą iš šaldytuvo išimkite bent 20 minučių prieš kepdami – tada, pasak laidos vedėjos, mėsa tolygiau iškeps.

„Mėsą nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, tada ji gražiai apskrus, nes bus sausa. Rinkitės keptuvę storu dugnu ar nepridegama danga. Būtinai gerai įkaitinkite keptuvę“, – sako ji.

Prieš valgydami iškeptą mėsą leiskite jai 5 minutes pailsėti – tada ji bus minkštesnė ir sultingesnė.

Taip pat B. Nicholson perspėja neperkrauti keptuvės – geriau kepkite po kelias porcijas, kitaip mėsa virs savo sultyse, o ne keps.

„Pirmiausia kelias minutes apkepame mėsą aliejuje, tada dedame maždaug 15 g sviesto ir mėsą kepiname iš abiejų pusių. Leiskite jai gerai apkepti ir karamelizuotis“, – aiškina ji.

Prieš valgydami iškeptą mėsą leiskite jai 5 minutes pailsėti – tada ji bus minkštesnė ir sultingesnė.

Plačiau – laidos įraše (nuo 35.24 min.).

Taip pat skaitykite

Parengė Indrė Česnauskaitė.

Beatos virtuvė 61 laida