Gyvenimas

2019.08.18 14:30

Virtuvės šefės eksperimentai: džiovinta duona tiks ir desertui, ir nevalgiam vaikui

LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt2019.08.18 14:30

Į restoraną reikia eiti atviru protu ir atvira širdimi, sako virtuvės šefė Inga Turminienė, klientams dažnai siūlanti labai netikėtus maisto derinius.

Jau kurį laiką I. Turminienė žmones bando sudominti sūrio pyragu, papuoštu agurkais, tačiau šie dažniausiai nustumiami į lėkštės kraštą.

„Žmonėms atrodo, kad agurkų ten neturi būti, bet aš prašau duoti jiems šansą“, – juokiasi eksperimentuoti mėgstanti I. Turminienė.

Tiesa, kai kuriuos jos sprendimus klientai noriai išsineša namo. Pavyzdžiui, malta džiovinta duona daro stebuklus, kai maisto reikia įsiūlyti vaikams.

Ne vienas pastebėjo, kad vaikas, kuris nemėgsta mėsos ar daržovių, mielai viską suvalgo, jeigu tai būna apibarstoma džiovintos duonos granulėmis.

LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ viešėjusi virtuvės šefė papasakojo, kaip jų pasigaminti namie. Juodą duoną tereikia sumalti ir apibarsčius cukrumi džiovinti orkaitėje, 100 laipsnių temperatūroje.

Taip paruošta duona tinka ir desertams gardinti. I. Turminienė džiovinta duona siūlo apibarstyti sustingdytą avies pieno jogurtą, pagardinti viską medumi ir uogomis.

Pasak I. Turminienės, toks desertas – ne tik skanus, bet ir sveikas.

Kaip gaminti neįprastą desertą ir pokalbis su I. Turminiene – laidos įraše (nuo 1.20.15 val.):

„Labas rytas, Lietuva!“ I dalis. Ką daryti, jei skrydžiai atšaukiami arba persėdimuose dingsta jūsų daiktai?