Šeštadienį, rugpjūčio 17-ąją šeštą kartą organizuojamas „Sūrių festivalis“ Druskininkų Pramogų aikštę pavers sūrio valgytojų Meka. Daugiau nei 20 sūrininkų iš Lietuvos, Latvijos ir Ukrainos siūlys kopti į sūrių kalnus ir plaukioti sūrio upėmis. Kietieji, minkštieji ir pelėsiniai – tai bus šio šeštadienio būdvardžiai, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Trys puikūs virtuvės šefai Lietuvos smulkiųjų ūkininkų pagamintus sūrius pakels į naujas gastronomines aukštumas. Remigijus Žižys, Evaldas Žaliukas ir Algirdas Matačiūnas pasitelkdami vietinius, sezoninius produktus iš 5 skirtingų avių, ožkų ir karvių sūrių surengs tikro maisto šventę.
Renginio metu vyks sūrių konkurso finalas. Aštuonių narių tarptautinė komisija, susidedanti iš sūrių gamybos technologų, virtuvės šefo, žurnalisto ir someljė, publikai stebint išrinks festivalio Grand Prix.
Laimėjusio sūrio autorius keliaus į pasaulinį smulkiųjų sūrininkų kongresą „Cheese 2019“, kuris vyks rugsėjo 20-23 dienomis Bra, Italijoje. Geriausią Lietuvos sūrininką į Italiją kviečia organizacija „Slow Food“.
Festivalyje organizuojamos išskirtinių sūrių degustacijos, kūrybinės dirbtuvės vaikams, bus demonstruojama sūrio gamyba. Renginio pabaigoje vyks dueto „Moonrise“ džiazo koncertas.