Nors šiam tortui pagaminti prireiks maždaug 2 kg uogų, recepto autorė ramina: „Kai pasakysiu porą „kabliukų“, kuriuos esu atradusi per daug metų, tikrai pasigaminti galės kiekvienas.“
LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson vasaros uogų tortą apibūdina kaip paprastą, bet neeilinį.
Jį laidoje gamino vilnietė Kotryna Remeikaitė. Mergina papasakojo ir apie vieną ingredientą, kuris tortui suteikia gerą aromatą ir gaivumą. Tai – svarainių sirupas.
Beje, K. Remeikaitė sakė, kad ruošiant šį uogų tortą biskvitą galima rinktis nebūtinai tokį, kokį gamina ji. Tiks ir toks, kokį jau mokate gaminti ar mėgstate.
Vasaros uogų tortui reikės:
Biskvitui:
4 kiaušinių
160 g cukraus
110 g miltų
Sirupui:
3 šaukštų svarainių sirupo
300 ml vandens
Kremui:
20 g želatinos
150 ml pieno
1 kg grietinės
160 g cukraus
6 g citrinos rūgšties
1,5–2 kg įvairių uogų
Gaminimo būdas – laidos įraše:
Primename, kad vyksta populiariausio „Beatos virtuvės“ torto rinkimai LRT feisbuko paskyroje – čia už labiausiai patikusį kepinį galima atiduoti savo balsą spaudžiant ant jo nuotraukos „patinka“.
Birželio mėnesį buvo galima balsuoti už rudens, liepą – už žiemos, o rugpjūtį – už pavasario sezono tortus. Sezonų nugalėtojais taps daugiausiai „patinka“ gavę kepinių autoriai.
Rugsėjį iš šių trijų bus renkamas geriausias metų tortas. Juo taip pat taps tas, kuris surinks daugiausiai „patinka“. Konkurso dalyvių ir nugalėtojų laukia „Beatos virtuvės“ prizai.
Pradžiuginsime ir balsuojančius už geriausią kepinį. Laimingieji bus išrinkti burtų keliu, jiems atiteks LRT prizai.4