Naujienų srautas

Gyvenimas2019.08.01 19:05

Beatos Nicholson virtuvėje – lengvas kaip debesėlis eklerų tortas

„Eklerai yra toks kepinys, kuris asocijuojasi su debesimis“, – sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson, o jos svečias – jaunasis kulinaras Paulius Strasevičius iš jų sugeba dar ir tortą sulipdyti.

P. Strasevičius sako, kad eklerų tortas – labai gaivus, o jeigu patiekiamas šaltas, tampa puikiausiu vasaros desertu.

Be to, šiam tortui reikės visiškai paprastų ingredientų. Vaikinas šį tortą sugalvojo norėdamas paimprovizuoti virtuvėje. Nuo tada praėjo aštuoneri metai, o šis kepinys – vis dar vienas iš jo favoritų.

Pagamintą tortą galima paskaninti įvairiais pagardais. P. Strasevičiui skaniausia – karamelė, o viešėdamas B. Nicholson laidoje jis torto įdarui pasirinko bananus.

Bananais įdarytų eklerų tortui reikės:

Eklerams:

100 ml pieno

100 ml vandens

80 g sviesto

5 g druskos

5 g cukraus

140 g miltų

4 vidutinio dydžio kiaušinių

Įdarui:

300 g maskarponės

2 bananų

25 aviečių

Pertepimui:

200 g spanguolių arba vyšnių uogienės

Kremui:

1 l pieno

250 g cukraus

25 g vanilinio cukraus

250 g sviesto

150 g miltų

Papuošimui:

300 g šilauogių

300 g braškių

150 g aviečių

Gaminimo būdas – laidos įraše:

„Mano firminis tortas“: eklerų tortas

Primename, kad vyksta populiariausio „Beatos virtuvės“ torto rinkimai LRT feisbuko paskyroje – čia už labiausiai patikusį kepinį galima atiduoti savo balsą spaudžiant ant jo nuotraukos „patinka“.

Birželio mėnesį buvo galima balsuoti už rudens, liepą – už žiemos, o rugpjūtį – už pavasario sezono tortus. Sezonų nugalėtojais taps daugiausiai „patinka“ gavę kepinių autoriai.

Rugsėjį iš šių trijų bus renkamas geriausias metų tortas. Juo taip pat taps tas, kuris surinks daugiausiai „patinka“. Konkurso dalyvių ir nugalėtojų laukia „Beatos virtuvės“ prizai.

Pradžiuginsime ir balsuojančius už geriausią kepinį. Laimingieji bus išrinkti burtų keliu, jiems atiteks LRT prizai.

LRT yra žiniasklaidos priemonė, sertifikuota pagal tarptautinę Žurnalistikos patikimumo iniciatyvos programą

Naujausi, Skaitomiausi