Gyvenimas

2019.07.29 20:16

Beatos Nicholson virtuvėje – Nidos Degutienės „Pavlova“ su egzotiška nata

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2019.07.29 20:16

„Pavlova“ yra tobulas desertas, kuris paprastai nepalieka abejingo nė vieno žmogaus, kuris jo paragauja“, – sako kulinarė ir maisto rašytoja Nida Degutienė, kuri siūlo šį desertą gardinti ne tik braškėmis, bet ir egzotiškesniais vaisiais, primenančiais kokteilį „Pina Colada“.

LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ viešėjusi N. Degutienė paaiškino, kad ruošiant „Pavlovą“ prireiks labai daug kantrybės ir kruopštumo. Teks ne tik labai tiksliai pasverti ir pamatuoti desertui reikalingų ingredientų kiekius, bet ir tinkamai paruošti indus.

Nes, pavyzdžiui, pasak N. Degutienės, kiaušinių baltymus tinkamai išplakti pavyks tik jei inde nebus nė lašelio riebalų, tad prieš imantis darbo teks jį atidžiai išblizginti.

„Visa laimė, kad kaštai gaminant „Pavlovos“ morengą yra ne tokie dideli, jeigu kartais ir nepasiseka, nereikia nusiminti, nukabinti nosies, bet bandyti dar kartą ir tikrai kitą kartą pasiseks“, – pasiruošusius eksperimentuoti nuramino N. Degutienė ir nuodugniai išdėstė visą gamybos procesą.

„Pina Colada“ skonio „Pavlovos“ morengui reikės:

225 ml kiaušinių baltymų

330 g cukraus

1 šaukšto krakmolo

1,5–2 šaukštelių acto

Sirupui reikės:

¼ stiklinės romo

¼ stiklinės rudojo cukraus

1 šaukšto kokosinio likerio

Kremui reikės:

250 g maskarponės

250 ml plakamosios grietinėlės

1 šaukšto kokosų likerio

Papuošimui reikės:

½ ananaso, pjaustyto riekelėmis

kokosų drožlių

mėtos lapelių

Gaminimo būdas – laidos įraše:

„Mano firminis tortas“: egzotiška „Pavlova“

Primename, kad vyksta populiariausio „Beatos virtuvės“ torto rinkimai LRT feisbuko paskyroje – čia už labiausiai patikusį kepinį galima atiduoti savo balsą spaudžiant ant jo nuotraukos „patinka“.

Birželio mėnesį buvo galima balsuoti už rudens, liepą – už žiemos, o rugpjūtį – už pavasario sezono tortus. Sezonų nugalėtojais taps daugiausiai „patinka“ gavę kepinių autoriai.

Rugsėjį iš šių trijų bus renkamas geriausias metų tortas. Juo taip pat taps tas, kuris surinks daugiausiai „patinka“. Konkurso dalyvių ir nugalėtojų laukia „Beatos virtuvės“ prizai.

Pradžiuginsime ir balsuojančius už geriausią kepinį. Laimingieji bus išrinkti burtų keliu, jiems atiteks LRT prizai.

Taip pat skaitykite