Tokio deserto, kokį pristatė buvusi mokytoja, o dabar vienintelė Lietuvoje šaulių rinktinės vadė moteris Asta Tidikienė iš Utenos, nebuvo mačiusi net kulinarijos virtuozė Beata Nicholson.
LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ A. Tidikienė parodė, kaip pasigaminti sūrio piramidę. Saldūs sūriai – jos šeimos tradicija. A. Tidikienės mama tokius gamindavo kone kiekvieną savaitę.
„Bepigu buvo, kaime gyvenant vištų pulkas, kiaušinių savų yra, karvės kelios, pieno yra, sūriai savi. Reikėjo labai nedaug pridėti priedų, kad galėtum turėti puikų desertą, kurį šaldytuve gali išlaikyti iki savaitės“, – prisiminė A. Tidikienė.
Sūrio piramidei reikės:
1 kg varškės sūrio (22 proc. riebumo)
300 g sviesto
10 didelių kiaušinių
1 stiklinės cukraus
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
3 šaukštų aguonų
1 šaukšto malto cinamono
100 g nuplikytų auksinių razinų
Gaminimo būdas – laidos įraše:
Primename, kad vyksta populiariausio „Beatos virtuvės“ torto rinkimai LRT feisbuko paskyroje – čia už labiausiai patikusį kepinį galima atiduoti savo balsą spaudžiant ant jo nuotraukos „patinka“.
Birželio mėnesį buvo galima balsuoti už rudens, liepą – už žiemos, o rugpjūtį – už pavasario sezono tortus. Sezonų nugalėtojais taps daugiausiai „patinka“ gavę kepinių autoriai.
Rugsėjį iš šių trijų bus renkamas geriausias metų tortas. Juo taip pat taps tas, kuris surinks daugiausiai „patinka“. Konkurso dalyvių ir nugalėtojų laukia „Beatos virtuvės“ prizai.
Pradžiuginsime ir balsuojančius už geriausią kepinį. Laimingieji bus išrinkti burtų keliu, jiems atiteks LRT prizai.