Gyvenimas

2019.07.21 12:03

Pomidoras ir agurkas – ne tik su greitine: kaip pasigaminti kitokio skonio vasariškas salotas

keletas receptų – vaizdo įraše
LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas Lietuva“, LRT.lt2019.07.21 12:03

Pomidorai ir agurkai – turbūt vienos mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jų derlius jau prasidėjo. Virtuvės šefas Alfas Ivanauskas LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ papasakojo apie netikėtus šių daržo gėrybių derinius lėkštėje.

Dažniausiai lietuviai pomidorų ir agurkų salotas gamina su svogūnais, grietine, druska ir pipirais. A. Ivanauskas atskleidė, kaip iš šių daržovių pasigaminti kiek netikėtų skonių salotas.

Dažniausiai pomidorus žmonės laiko šaldytuve, tačiau prieš ruošiant salotas, anot virtuvės šefo, juos reikia išimti iš šaldytuvo ir palaikyti kambario temperatūroje. Tuomet jų aromatas bus kur kas ryškesnis.

Pomidorų salotos pagal A. Ivanauską

Paimkite pomidorą ir supjaustykite jį įvairaus dydžio gabaliukais. Salotoms galima naudoti skirtingų spalvų ir rūšių pomidorus.

Salotoms taip pat reikės mocarelos arba fetos sūrio, kurį sulaužykite stambiais gabaliukais. Jeigu norėsite pasigaminti A. Ivanausko rekomenduojamas salotos, jums reikės ir uogų. Prie pomidoro puikiai dera šilauogės, avietės, gervuogės ir vyšnios. Salotoms galima naudoti visas išvardintas uogų rūšis arba pasirinkti tik vieną jų.

Viską sudėkite į lėkštę, užpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, balzamiko acto kremo, apibarstykite vanile ir ant viršaus uždėkite keletą mėtų lapelių. Nepamirškite druskos.

Pasak virtuvės šefo, su pomidorais taip pat puikiai tinka arbūzas. Supjaustykite pomidorą ir arbūzą, sudėkite gabalėlius į lėkštę, užpilkite alyvuogių aliejaus, pabarstykite druska ir pipirais.

Agurkų salotos pagal A. Ivanauską

Agurkų salotoms naudokite graikišką jogurtą, į kurį įtarkuokite citrinos žievelės, įdėkite smulkinto česnako ir šviežių kalendrų. Supjaustytus agurkus užpilkite graikišku jogurtu, o jo – šiek tiek medaus.

Gamina Alfas Ivanauskas: pusryčiams – netikėtos kombinacijos su pomidorais

Taip pat skaitykite