Gyvenimas

2019.07.21 21:32

Vytaras Radzevičius išmokė Beatą Nicholson kepti pyragą pagal ypatingą receptą

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2019.07.21 21:32

Pyragą „Mozūras“ keliautojas, žurnalistas, LRT laidų vedėjas Vytaras Radzevičius vadina savo firminiu. Šį receptą jis paveldėjo iš tėčio.

Kepti pyragą „Mozūras“ pradėjo V. Radzevičiaus močiutė. Tad puikų jo skonį V. Radzevičius prisimena nuo vaikystės.

„Aš jį labai mėgstu nuo vaikystės, taip mėgstu, kad jo net nekepu specialiai namie, nes jį suvalgau iš karto. Aš saugausi. Nes jeigu jis atsiranda, aš jį visą suvalgau“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ juokėsi V. Radzevičius.

Pyragui „Mozūras“ reikės:

1 kiaušinio

3 kiaušinių trynių

10 šaukštų cukraus

250 g sviesto

Kvietinių miltų

Spanguolių arba vyšnių uogienės

Gaminimo būdas – laidos įraše:

„Mano firminis tortas“: pyragas „Mozūras“

Primename, kad vyksta populiariausio „Beatos virtuvės“ torto rinkimai LRT feisbuko paskyroje – čia už labiausiai patikusį kepinį galima atiduoti savo balsą spaudžiant ant jo nuotraukos „patinka“.

Birželio mėnesį buvo galima balsuoti už rudens, liepą – už žiemos, o rugpjūtį – už pavasario sezono tortus. Sezonų nugalėtojais taps daugiausiai „patinka“ gavę kepinių autoriai.

Rugsėjį iš šių trijų bus renkamas geriausias metų tortas. Juo taip pat taps tas, kuris surinks daugiausiai „patinka“. Konkurso dalyvių ir nugalėtojų laukia „Beatos virtuvės“ prizai.

Pradžiuginsime ir balsuojančius už geriausią kepinį. Laimingieji bus išrinkti burtų keliu, jiems atiteks LRT prizai.

Taip pat skaitykite