Pyragą „Mozūras“ keliautojas, žurnalistas, LRT laidų vedėjas Vytaras Radzevičius vadina savo firminiu. Šį receptą jis paveldėjo iš tėčio.
Kepti pyragą „Mozūras“ pradėjo V. Radzevičiaus močiutė. Tad puikų jo skonį V. Radzevičius prisimena nuo vaikystės.
„Aš jį labai mėgstu nuo vaikystės, taip mėgstu, kad jo net nekepu specialiai namie, nes jį suvalgau iš karto. Aš saugausi. Nes jeigu jis atsiranda, aš jį visą suvalgau“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ juokėsi V. Radzevičius.
Pyragui „Mozūras“ reikės:
1 kiaušinio
3 kiaušinių trynių
10 šaukštų cukraus
250 g sviesto
Kvietinių miltų
Spanguolių arba vyšnių uogienės
Gaminimo būdas – laidos įraše:
Primename, kad vyksta populiariausio „Beatos virtuvės“ torto rinkimai LRT feisbuko paskyroje – čia už labiausiai patikusį kepinį galima atiduoti savo balsą spaudžiant ant jo nuotraukos „patinka“.
Birželio mėnesį buvo galima balsuoti už rudens, liepą – už žiemos, o rugpjūtį – už pavasario sezono tortus. Sezonų nugalėtojais taps daugiausiai „patinka“ gavę kepinių autoriai.
Rugsėjį iš šių trijų bus renkamas geriausias metų tortas. Juo taip pat taps tas, kuris surinks daugiausiai „patinka“. Konkurso dalyvių ir nugalėtojų laukia „Beatos virtuvės“ prizai.
Pradžiuginsime ir balsuojančius už geriausią kepinį. Laimingieji bus išrinkti burtų keliu, jiems atiteks LRT prizai.