Gyvenimas

2019.07.19 19:30

Beatos Nicholson virtuvėje – „Niujorko“ sūrio pyragas, kuris tinka ir pusryčiams

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2019.07.19 19:30

„Jeigu galėčiau, kepčiau sau kiekvieną dieną“, – taip apie Niujorko sūrio pyragą sako Povilas Jankauskas, kuris kartu su žmona Vaida LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ atskleidė šio savo firminio kepinio receptą.

Pasak laidos vedėjos Beatos Nicholson, Niujorko sūrio pyragas – tai solidus, rimtas, visame pasaulyje išpopuliarėjęs sūrio pyragas, kuris yra gana riebus, bet labai skanus.

Tikrojo „Niujorko“ sūrio pyrago ne mažiau kaip pusę turėtų sudaryti sūris. Sūrio kiekiu šis kepinys išsiskiria iš kitų sūrio pyragų. Jame sūrio yra dvigubai ar net trigubai daugiau negu paprastame sūrio pyrage.

Iškeptą šį pyragą šaldytuve galima drąsiai laikyti porą dienų, o valgyti, pasak Povilo ir Vaidos, jį puikiai tinka ir pusryčiams. Utenoje gyvenančią ir kepyklėlę turinčią porą šį gardėsį ruošti įkvėpė viena šeima.

„Kai apsigyvenome Utenoje, pradėjo pas mus lankytis tikrų amerikiečių šeima. Jie Utenoje gyvena jau daug metų, jų vaikai eina į mokyklą, puikiai kalba lietuviškai. Jie vis sakydavo, kad reikia jums spurgų, reikia jums kažko amerikietiško. „Niujorkas“ iš esmės atsirado jiems, mūsų klientams“, – sakė Vaida.

Iškepę pyragą, uteniškiai pamokė ir kaip teisingai jį pjaustyti.

„Pagrindinė taisyklė, ypač kreminiams tortams, sūrio pyragams ar tortams – naudoti karštą peilį. Tiesiog karštame vandenyje šiek tiek palaikykite ir pjaukite“, – kalbėjo Vaida.

„Niujorko“ sūrio pyragui reikės:

Pagrindui:

150 g viso grūdo sausainių

45 g sviesto

Kremui:

750 g riebaus tepamojo sūrio

150 g cukraus

2 šaukštų kvietinių miltų

1 šaukšto kukurūzų krakmolo

1 šaukštelio vanilės ekstrakto su sėklomis

1 citrinos žievelės

2 kiaušinių

2 trynių

300 g grietinėlės (30 proc. riebumo)

Gaminimo būdas – laidos įraše:

„Mano firminis tortas“: sūrio pyragas

Primename, kad vyksta populiariausio „Beatos virtuvės“ torto rinkimai LRT feisbuko paskyroje – čia už labiausiai patikusį kepinį galima atiduoti savo balsą spaudžiant ant jo nuotraukos „patinka“.

Birželio mėnesį buvo galima balsuoti už rudens, liepą – už žiemos, o rugpjūtį – už pavasario sezono tortus. Sezonų nugalėtojais taps daugiausiai „patinka“ gavę kepinių autoriai.

Rugsėjį iš šių trijų bus renkamas geriausias metų tortas. Juo taip pat taps tas, kuris surinks daugiausiai „patinka“. Konkurso dalyvių ir nugalėtojų laukia „Beatos virtuvės“ prizai.

Pradžiuginsime ir balsuojančius už geriausią kepinį. Laimingieji bus išrinkti burtų keliu, jiems atiteks LRT prizai.

Taip pat skaitykite