Naujienų srautas

Gyvenimas2019.07.15 21:31

Gaivus ir paprastas vasaros desertas – citrininis šerbetas su bazilikais

receptas

Karštą vasaros dieną puikiai atgaivins citrininis šerbetas, kurio skonio paslaptis – bazilikų natos. Jo receptas ir gaminimo būdas – visai nesudėtingas.

Kaip pasigaminti citrininį šerbetą su bazilikais, LRT TLELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ parodė virtuvės šefas Jonas Stonkus.

Reikės:

200 ml vandens

200 g cukraus

1 kiaušinio

2 didelių citrinų

10 baziliko lapelių

Pirmiausiai reikia užkaisti vandenį ir jame ištirpdyti cukrų. Po to į puodą sudėti baziliko lapelius, supilti citrinų sultis ir gerai išmaišyti.

Citrinų šerbetui reikės vieno kiaušinio baltymo. Atskirtą baltymą reikia išplakti, o prieš pilant į puodą, ištraukti baziliko lapelius. Baltymą pilti atsargiai ir gerai išmaišyti.

Mišinį pilti į ledo kubelių indelius ir įdėti į šaldymo kamerą 10-14-kai valandų. Sušalusius kubelius reikia pertrinti trintuvu, tada jau galima valgyti.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Vasaros gardėsis – citrininis namuose gamintas šerbetas
LRT yra žiniasklaidos priemonė, sertifikuota pagal tarptautinę Žurnalistikos patikimumo iniciatyvos programą

Naujausi, Skaitomiausi