Karštą vasaros dieną puikiai atgaivins citrininis šerbetas, kurio skonio paslaptis – bazilikų natos. Jo receptas ir gaminimo būdas – visai nesudėtingas.
Kaip pasigaminti citrininį šerbetą su bazilikais, LRT TLELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ parodė virtuvės šefas Jonas Stonkus.
Reikės:
200 ml vandens
200 g cukraus
1 kiaušinio
2 didelių citrinų
10 baziliko lapelių
Pirmiausiai reikia užkaisti vandenį ir jame ištirpdyti cukrų. Po to į puodą sudėti baziliko lapelius, supilti citrinų sultis ir gerai išmaišyti.

Citrinų šerbetui reikės vieno kiaušinio baltymo. Atskirtą baltymą reikia išplakti, o prieš pilant į puodą, ištraukti baziliko lapelius. Baltymą pilti atsargiai ir gerai išmaišyti.
Mišinį pilti į ledo kubelių indelius ir įdėti į šaldymo kamerą 10-14-kai valandų. Sušalusius kubelius reikia pertrinti trintuvu, tada jau galima valgyti.
Gaminimo būdas – laidos įraše: