Naujienų srautas

Gyvenimas2019.06.30 13:45

Liutauras Čeprackas pasidalijo išskirtiniu receptu: gamino desertą iš ryžių

Galbūt pamatę, kaip gaminamas šis desertas, suprasite, kad ne visuose restoranuose reikia tikėtis suvalgyti didžiulę porciją maisto už ganėtinai nedidelę kainą. „Gastronominių restoranų šefai kiekvienam ingredientui skiria labai daug dėmesio“, – sako virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.

„Atėję į gastronominius restoranus kartais svečiai skundžiasi, kad gauna mažas porcijas, nuo kurių neįmanoma pasisotinti ir pamiršta, kad kiekvienas tokiame restorane patiekiamas patiekalas – tam tikra šefo interpretacija, kurios kiekvienam ingredientui skiriama labai daug dėmesio“, – sako L. Čeprackas.

Pavyzdžiui, tailandietiškas desertas, kurį gamino LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“, gaminamas iš lipniųjų ryžių, mėtų želės, iš anksto paruoštų mango sferų.
Egzotiškai skambantis patiekalas priminė kiekvieno iš mūsų pusryčiams gaminamą kiaušinienę.

Kaip gaminamas šis desertas, galite pamatyti vaizdo įraše.

„Labas rytas, Lietuva!“ II dalis. Saldžiam rytui – išskirtinis desertas
LRT yra žiniasklaidos priemonė, sertifikuota pagal tarptautinę Žurnalistikos patikimumo iniciatyvos programą