Gyvenimas

2019.06.29 14:16

Ant palangės žaliuoja bazilikai? Pasigaminkite klasikinį Genujos pestą

LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt2019.06.29 14:16

Soduose, balkonuose ir ant palangių žaliuojant bazilikams, iš jų galite pasigaminti klasikinį itališką padažą – pestą. Jonas Stonkus, „Niam niam fabrikėlio“ šefas, pasidalijo savo receptu.

Pestui reikės: baziliko lapelių, česnako, kedro riešutų, alyvuogių aliejaus, rupios druskos ir kieto sūrio.

„Nusiskabykite daug šviežio baziliko lapelių ir dėkite juos į grūstuvę. Kad lapai nepatamsėtų, beriame ant jų rupios druskos ir viską gerai sutriname. Vėliau dedame vieną skiltelę česnako ir ją taip pat sutriname“, – pasakoja J. Stonkus.

Į gautą masę supilame kedro riešutus ir dar kartą viską sutriname ir pilame alyvuogių aliejų. Tuomet viską gerai išmaišome. Gautą padažą supilame į indelį ir uždengiame maistine plėvele. „Taip padažas nepajuoduos ir šaldytuve galės stovėti apie savaitę“, – pataria virtuvės šefas.

Kaip pasigaminti pestą, žiūrėkite Ievos Žigaitės reportaže (nuo 20.30 min.).

„Labas rytas, Lietuva!“ I dalis. Klaipėdos teatro aikštėje tinklinio turnyras: lietuvės ruošiasi kovai