Gyvenimas

2019.06.09 12:27

Kitoks paštetas: kaip jį pasigaminti iš bebro?

LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt2019.06.09 12:27

Virtuvės šefas Tomas Rimydis LRT TELEVIZIJOS laidos „Labas rytas, Lietuva“ žiūrovams papasakojo, kaip pasigaminti bebro paštetą. Šis patiekalas puikiai tinka tiek prie pusryčių, tiek prie vakarienės stalo.

Anot T. Rimydžio, bebro mėsa visuomet buvo valgoma.

„Ji buvo valgoma ištisus metus, netgi Gavėnios metu, kai draudžiama valgyti mėsą. Bebro mėsa buvo prilyginama žuviai“, – pasakojo virtuvės šefas.

Kaip pasigaminti bebro paštetą?

Paruoštą bebrieną reikia žemoje, 90 laipsnių, temperatūroje virti 24 valandas. Tuomet mėsa labai lengvai nusiima nuo kaulų. Ją reikia susmulkinti, įdėti svogūno, česnako, prieskonių. Visą masę sutrinti į pašteto masę ir įdėti į ją lėtai kepto sviesto. Mėsos turėtų būti 70 proc., o sviesto – 30 proc. Tuomet viską sumaišius, reikia supilti į indus ir palikti atvėsti.

Gaminant paštetą, bebro uodega nėra naudojama.

„Ji yra valgoma ir egzistuoja begalės paruošimo būdų: nuo rūkymo iki sūdymo. Tačiau ji yra pakankamai riebi, todėl šiame patiekale jos nenaudoju“, – sakė T. Rimydis.

Kaip galima bebrų paštetą patiekti ant stalo – žiūrėti laidos įraše (nuo 25.25 min.):

Kitoks paštetas: kaip jį pasigaminti iš bebro?