„Šis tortas skanus, gerai nuteikia gomurį ir turi „neigiamą“ skaičių kalorijų“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ juokauja tortą „Karpatka“ kepanti Violeta Kalvelienė. Kepinio paragavusi laidos vedėja Beata Nicholson liko sužavėta ir patarė tokį pasigaminti namuose patiems.
V. Kalvelienė sako, kad skanų tortą pagaminti labai paprasta, o šis, juokauja ji, visai nekaloringas. „Tai tortas, kuris yra labai skanus, gerai nuteikia gomurį ir turi „neigiamą“ skaičių kalorijų. Siūlau visiems tortus keptis patiems. Jie tikrai bus skanesni nei pirktiniai.“
Šį receptą moteriai paliko teta, gyvenusi Pociūnėliuose. „Ji buvo vaistininkė, bet ir nuostabi šeimininkė, šokėja, piešėja. Bet labiausiai man įsiminė jos konditerija. Šio torto pavadinimas, manau, kildinamas nuo Karpatų kalnų. Tortas nėra sudėtingas, bet jį giria labai daug žmonių“, – pasakoja V. Kalvelienė.
Tortas įspūdį paliko ir laidos vedėjai B. Nicholson: „Rodos, valgai tokį saldų, minkštą, švelnų orą. O skonio suteikia citrina. Šis tortas – tiesiog nuostabus.“

Tortas „Karpatka“
Torto blynams:
200 ml vandens
200 ml miltų
200 g sviesto (82 proc. riebumo)
5 kiaušinių
žiupsnelio druskos
Torto pertepimui:
800 g grietinėlės (35 proc. riebumo)
130 g miltelinio cukraus
25 g vanilinio cukraus
2 šaukštelių tarkuotos citrinos žievelės
Glaistui:
4 šaukštų kakavos miltelių
3 šaukštų cukraus
4 šaukštų pieno
50 g sviesto
Gaminimo būdas – laidos įraše (nuo 14.18 min.)