Gyvenimas

2019.05.24 20:54

Beata Nicholson ragina nebijoti naujovių virtuvėje: pasidalijo paprastu žuvies receptu

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2019.05.24 20:54

Visi esame įpratę valgyti tuos pačius dalykus, bet verta visuomet išbandyti kažką naujo, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ sako jos vedėja ir kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson. Šįkart ji rekomenduoja pasigaminti gardų žuvies patiekalą.

B. Nicholson sako, kad jai geriausias įrodymas, jog patiekalus laidoms parenka teisingai yra tai, kad žmonės juos vėliau išmėgina namuose.

„Pastebėjau, kad kuo receptas paprastesnis arba iš prieinamų ingredientų, tuo jis populiaresnis. Žinau, kad visi esame įpratę valgyti tuos pačius dalykus. Bet aš visada stengiuosi atnaujinti savo virtuvės „repertuarą“ ir savo šeimai vis pasiūlau ką nors naujo“, – sako ji.

Kulinarė priduria, kad ne visada jos šeima pokyčius sutinka su džiaugsmu. „Bet visada išbandykite ką nors naujo. Pavyzdžiui, pastebėjau, kad pati laidoje gaminu mažai žuvies“, – tikina ji ir dalijasi keptos skumbrės receptu.

Skumbrė, pasak B. Nicholson, turbūt viena populiariausių ir labiausiai paplitusių žuvų: „Ypač mūsų kraštuose jos galima rasti kiekvienoje parduotuvėje. Be to, ją galima labai greitai paruošti. Ji labai maistinga, joje gausu mums naudingų omega riebalų rūgščių.“

Kepta skumbrė su kuskusu

Reikės:

2 skumbrių

1 nedidelio svogūno

pusės citrinos

po pusę šaukštelio maltų prieskonių: kumino, kalendros, rūkytos paprikos

druskos

kuskusui:

250 g kuskuso kruopų

300 ml sultinio

1 nedidelio brokolio

saujos razinų

saujos pistacijų

po žiupsnį maltų prieskonių: kumino, kalendros, paprikos

druskos

šaukšto sviesto ir alyvuogių aliejaus

Gaminimo būdas – laidos įraše (nuo 2.02 min.)

Beatos virtuvė 63 laida

 

Paieškos rezultatai

20180218

Įkelk naujieną

Nuotraukos
Nuotraukos
Kelkite nuotraukas tiesiai iš kompiuterio arba spauskite pridėti nuotrauką/as
Nuorodos į audiovizualinę informaciją
Autorius