Gyvenimas

2019.04.23 21:25

Beata Nicholson atskleidė slaptus šaltibarščių ingredientus: pabandykite ir jūs

Audinga Satkūnaitė, LRT.lt2019.04.23 21:25

Vos atšilus orams, ant lietuvių stalų pradeda karaliauti šaltibarščiai. Virtuvėje linkę eksperimentuoti žmonės ieško naujų būdų, kaip paįvairinti šios šaltosios sriubos skonį. Kulinarinių laidų vedėja ir knygų autorė Beata Nicholson tikina, kad šaltibarščių skonį dar labiau pagerinti gali ridikėliai, špinatai, netgi šparagai, smidrai, kaparėliai ar krienai.

B. Nicholson sako, kad gaminant šaltibarščius turi būti naudojamas tik kokybiškas kefyras. Ji pati renkasi paprastą, o ne šaltibarščių kefyrą. Vietoj kefyro galima naudoti pasukas ar graikišką jogurtą, atskiestą vandeniu. B. Nicholson ruošdama šaltibarščius į kefyrą pieno niekada nepila.

Tačiau, anot jos, svarbiausia tinkamai pasirinkti burokėlius, kuriuos ji vadina pagrindiniu šaltibarščių ingredientu. Ji pati šią šaltąją sriubą dažniausiai daro su obuolių sultyse marinuotais burokėliais. Tada, pasak jos, šaltibarščiai būna švelnaus skonio.

„Tikriausiai žmonėms patinka, kai šaltibarščiai turi stiprų skonį, todėl reikia išsirinkti skaniai marinuotus burokėlius, kurių rūgštelė patiktų patiems. Man patinka rūgštūs burokėliai. Todėl jeigu šaltibarščiams naudoju tiesiog virtus burokėlius, į masę visada įpilu obuolių arba raudonojo vyno acto“, – kalbėjo LRT TELEVIZIJOS kulinarinės laidos „Beatos virtuvė“ vedėja.

Ji į šaltibarščius niekada nededa svogūnų laiškų, nes tada skonis tampa pernelyg intensyvus. Juos B. Nicholson naudoja tik papuošimui. Tačiau ji šaltibarščių gamybai naudoja daug krapų ir agurko.

Jos tikinimu, į šaltibarščius prie burokėlių galima dėti ir netikėtų papildomų ingredientų. Tai yra smulkiai supjaustytų špinatų, rūgštynių, ridikėlių, netgi šparagus ar smidrus, kurie suteikia traškumo. B. Nicholson yra bandžiusi gaminti šaltibarščius su krienais ir toks šaltosios sriubos skonis jai patiko. Pasak jos, kai kurie į šaltibarščius deda netgi kaparėlių, kurie iš tiesų gali tapti slaptu ingredientu.

Pasirodo, kad žmonės eksperimentuodami su šaltibarščių skoniu, į juos deda ir marinuotų agurkėlių, o į masę pila jų skystį. B. Nicholson to nedaro, nes, jos pastebėjimu, tas skystis yra tapatus marinuotų burokėlių skysčiui.

„Marinuoti agurkėliai ir marinuoti burokėliai yra pakankamai panašūs ingredientai. Jeigu neturi marinuotų burokėlių, bet turi agurkėlių ir norisi saldžiarūgščio skonio, tuomet juos galima naudoti. Tiek vienų, tiek kitų marinate yra cukraus, kuris padaro tai, dėl ko ir norisi valgyti šaltibarščius“, – patikino B. Nicholson.

Ji taip pat yra bandžiusi ir baltus šaltibarščius, kurių pagrindiniu ingredientu gali būti rūgštynės, batviniai arba špinatai. Tokioms šaltosioms sriuboms tinka visi tie patys produktai, kaip ir gaminant šaltibarščius su burokėliais.

„Baltus pradedam valgyti truputį vėliau, kai atsivalgom raudonų“, – juokavo kulinarinės laidos „Beatos virtuvė“ vedėja.

20180218

Įkelk naujieną

Nuotraukos
Nuotraukos
Kelkite nuotraukas tiesiai iš kompiuterio arba spauskite pridėti nuotrauką/as
Nuorodos į audiovizualinę informaciją
Autorius